România, în Top 10 al producătorilor de bere din UE. Suntem pe loc fruntaş şi la consum

România a ocupat în 2017 locul opt în rândul ţărilor mari producătoare de bere din spaţiul UE, potrivit celui mai recent raport privind rezultatele sectorului european al berii, făcut public de către organizaţia Berarii Europei.
Romania TV
18 dec. 2018, 15:21
România, în Top 10 al producătorilor de bere din UE. Suntem pe loc fruntaş şi la consum

Astfel, cu o producţie de 16,05 milioane de hectolitri (hl), România a succedat anul trecut Cehia, la doar un loc distanţă, reuşind să devanseze însă Italia.

În ceea ce priveşte volumul consumului, cu 16,11 milioane hl, România a ocupat în 2017 locul al şaptelea, depăşind trei dintre ţările cu tradiţie în fabricarea şi consumul berii în Europa: Cehia, Austria şi Belgia„, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte volumul importurilor de bere în România, acesta şi-a păstrat şi anul trecut ponderea de doar 3% din consumul intern, sectorul local al berii păstrându-şi nealterat caracterul său profund naţional.

Marea Britanie rămâne ţara cu cea mai mare cantitate de bere importată, care atinge 10,06 milioane hl şi reprezintă cca. 23% din consumul intern, fiind urmată de Franţa, cu o cantitate importată de 7,69 milioane hl şi care are o pondere de cca. 35% în consumul intern, şi de Germania, cu o pondere a importurilor atingând cca. 8% din consum, ceea ce corespunde unei cantităţi importate de 6,74 milioane hl„, se arată în comunicat.

Directorul general asociaţiei Berarii României, Julia Leferman, a subliniat că sectorul berii din România este parte a marii familii a berarilor europeni, iar eforturile producătorilor au efect dincolo de graniţele ţării.

Eforturile pe care producătorii de bere le fac la nivel local, de a genera valoare adăugată şi de a crea locuri se muncă pe întreg lanţul de activităţi conexe, au un impact pozitiv şi dincolo de graniţe, plasând România pe un loc de cinste în rândul ţărilor UE. Sectorul berii reprezintă în egală măsură un motor de creştere atât pentru economia României, cât şi pentru cea a Europei, iar asigurarea predictibilităţii fiscale şi a unui context economic stabil la nivelul fiecărei ţări membră UE rămâne factorul determinant pentru conservarea echilibrului pieţelor şi asigurarea unei dezvoltări locale durabilă„, a declarat Julia Leferman.

Clasamentul european al ţărilor producătoare de bere este în continuare dominat de Germania, cu o producţie record de 93,01 milioane hl, dublă faţă de cea a ocupantelor umătoarelor două locuri, Marea Britanie, cu o producţie de 40,48 milioane hl, şi Polonia, cu 40,38 milioane hl.

La nivel european, numărul producătorilor a crescut cu 1.000 pe parcursul anului trecut, atingând un total de 9.500. Creşterea înregistrată în 2017 este semnificativă, având în vedere că în ultimii 10 ani numărul producătorilor a crescut în total cu 6.000. Aproape trei sferturi din cei 9.500 de producători de bere sunt mici, medii şi micro, o dovadă a diversităţii sortimentelor de bere puse la dispoziţia iubitorilor de bere europeni sau vizitatorilor bătrânului continent„, se arată în comunicat.

Cu un număr de 2.430 producători de bere, Marea Britanie este lider al clasamentului, urmată de Germania (1.492), Franţa (1.100), Italia (868) şi Spania (521).

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acestea sunt mașinile pe care românii nu mai vor să le cumpere. Ce se întâmplă pe piața auto
Capital.ro
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
Playtech.ro
Mihaela Cambei, încă o româncă între agonie și extaz! Ce medalie se aștepta să ia la Olimpiada de la Paris
DailyBusiness
Alertă la Casa Națională de Pensii. Daniel Baciu anunță cine sunt vârstnicii ar putea ajunge în instanță
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensionarii din România primesc o dublă veste bună: Care este motivul pentru care aceștia trebuie să rămână acasă săptămâna viitoare
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Îți anulează garantat permisul auto. Românii fac iar școala de șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Scandal URIAȘ la înmormântarea lui Nicu Covaci! Porțile cimitirului au fost ÎNCUIATE
substantial.ro
Demisii la Conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon pe Fondul Investigațiilor Penale
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!