ROMANIA – IRLANDA DE NORD 1-1. Ghinion la debutul în Liga Naţiunilor!

România - Irlanda de Nord, scor 1-1, la debutul tricolorilor în noua ediţie a Ligii Naţiunilor.
Filip Stan
04 sept. 2020, 06:25
ROMANIA - IRLANDA DE NORD 1-1. Ghinion la debutul în Liga Naţiunilor!

România a terminat la egalitate, vineri, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), meciul disputat cu Irlanda de Nord, în prima etapă a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

Oaspeţii au evoluat din minutul 39 cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Magennis şi au egalat, în minutul 86.

Au marcat: Puşcaş ’25 / Whyte ’86.

Mirel Rădoi, 39 de ani, a debutat la această partidă ca selecţioner al României. Totodată, acesta este primul meci al primei reprezentative după ce fotbalul a fost întreupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Cele două echipe evoluează în următoarele formule:

ROMANIA – IRLANDA DE NORD 1-1

Minutul 87: Bară! Alibec a primit în careul advers imediat după ce Whyte a egalat, s-a întors cu un adversar în spate, dar șutul său a zguduit transversala. România aleargă acum după golul de 2-1.

Minutul 86: GOL Irlanda de Nord! Într-un moment în care tricolorii dominau categoric jocul, Lafferty îi pasează perfect lui Whyte în fața porții, care trimite în plasă pentru 1-1.

În celălalt meci al grupei, Norvegia – Austria 1-2.

Min. 39 CARTONAȘ ROȘU! Josh Magennis este eliminat după ce vede al doilea cartonaș galben. 

MIN. 25: GOOOOL Romania, Puşcaş dschide scorul

România – Irlanda de Nord » Echipe de start:

Echipa de start a României: 12. Tătărușanu – 4. Hanca, 6. Chiricheș (cpt.), 3. Toșca, 11. Bancu – 10. Maxim, 22. Cicâldău, 23. Stanciu – 14. Hagi – 9. Pușcaș, 7. Alibec
Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 2. Crețu, 5. Nedelcearu, 8. Nistor, 13. Ștefan, 15. Burcă, 17. Deac, 18. Coman, 19. Iancu, 20. Buș, 21. Grigore
Antrenor: Mirel Rădoi

Echipa de start a Irlandei de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard – Dallas, Davis (cpt.), Evans, Lewis – Magennis, Saville – Washington
Rezerve: McGovern, Carson, Smith, McLaughlin, McGinn, Boyce, Lafferty, Ferguson, Thompson, Whyte, Cooper, Lavery
Antrenor: Ian Baraclough

Arbitru: Francois Letexier. Asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (toți din Franța)
Stadion: Arena Națională (București), fără spectatori

România – Irlanda de Nord, prima partidă oficială a noului sezon pentru echipa națională, este programată vineri, de la ora 21:45.  

UPDATE: Acoperişul Arenei Naţionale va fi tras la meciul naţionalei cu Irlanda de Nord, conform deciziei luată şedinţa tehnică desfăşurată vineri, informează www.frf.ro. 

UPDATE: Irlanda de Nord nu se va putea baza, în meciul contra României, pe unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul nordicilor. Jonny Evans, stoperul lui Leicester, a părăsit lotul Irlandei de Nord, iar selecționerul Ian Baraclough trebuie să facă modificări în echipa de start.

Având în vedere condiţiile meteo şi din dorinţa de a proteja suprafaţa de joc pentru partida de la 21:45, delegatul UEFA al meciului cu Irlanda de Nord a decis ca acoperişul Arenei Naţionale să fie tras imediat. Şi va rămâne aşa inclusiv pe durata celor 90 de minute de joc.

Decizia a fost luată în şedinţa tehnică.

De asemenea, la meciul de diseară, „tricolorii” vor juca în galben, iar nord-irlandezii în verde,

Pe de altă parte, vineri dimineaţă, la cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia, a avut loc testarea COVID oficială pentru meciul cu Austria, de luni, 8 septembrie. Aceeaşi instituţie medicală acreditată de UEFA pentru competiţiile sale a trimis reprezentanţi care au recoltat probe, astfel încât delegaţia noastră să poată intra sâmbătă în Austria pentru partida nr. 2 din Liga Naţiunilor.

 


Cele două formații s-au întâlnit ultima oară în campania de calificare pentru Euro 2016, iar nord-irlandezii ne-au devansat atunci în clasamentul grupei, acumulând un punct mai mult decât ”tricolorii”, care au scos un egal în deplasare (0-0) și o victorie acasă (2-0). 

ROMANIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.

Iată numerele tricolorilor și într-un format pe care să îl păstrăm după victoria de diseară cu Irlanda de Nord, debutul lui Mirel Rădoi! Intră pe www.frf.ro/peluzatricolora și arată de unde îi susții pe tricolori cu inima și cu mesajul tău!

ROMANIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. În sfârșit, după 4 zile de antrenamente la Mogoșoaia, tricolorii au luat contact cu gazonul Arenei Naționale. „Nu e cel mai bun, dar trebuie să ne adaptăm”, a remarcat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Staff-ul naționalei a exersat ultimele scheme înaintea jocului de vineri cu Irlanda de Nord, debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor. Toți jucătorii au încheiat cu bine ședința de pregătire, rămâne doar ca selecționerul să aleagă la ora jocului cel mai inspirat unsprezece de start. „Le-am mulțumit jucătorilor după antrenamentele din ultimele zile pentru că îmi fac grea misiunea de a alege echipa de start”, a mai spus Mirel Rădoi.

După tricolori s-au antrenat pe Arenă și nord-irlandezii. „Nu mă gândeam că ne vom reîntâlni atât de repede pe banca naționalelor de seniori”, a admis Ian Baraclough, selecționerul adversarei de mâine. La conferința de presă a fost prezent și căpitanul Steven Davis, colegul lui Ianis Hagi la Rangers. ”Abia aștept să ne întâlnim pe teren, e un jucător de calitate. Dacă va juca, va fi un pericol pentru noi”.

Lotul convocat este următorul:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 67/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundaşi: Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo, 57/0), Alin Toşca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ştefan (Sepsi OSK, 1/0)

Mijlocaşi: Alexandru Creţu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanţi: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Puşcaş (Reading, 14/6), Sergiu Buş (FCSB, 0/0)

Alţi 6 fotbalişti se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naţionale urmând a apela la aceştia în cazul apariţiei vreunei indisponibilităţi: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Valentin Creţu (FCSB, 0/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Marius Constantin (Universitatea Craiova, 4/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0).

În 4 şi 7 septembrie, naţionala României va întâlni Irlanda de Nord, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Austria, la Klagenfurt, în primele două jocuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Ambele jocuri, cu începere de la ora 21:45, vor fi transmise în direct la PRO TV şi Radio România Actualităţi.

 

ROMANIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.

Iată toate rezultatele de ieri:

LIGA A

Grupa 4: Germania – Spania 1-1 (Werner 52′ / Gayà 90’+7), Ucraina – Elveția 2-1 (Yarmolenko 15′, Zinchenko 69′ / Seferović 42′)

LIGA B

Grupa 3: Rusia – Serbia 3-1 (Dzyuba 49′ (p), 82′, Karavaev 70′ / A. Mitrović 79′), Turcia – Ungaria 0-1 (Szoboszlai 81′)

Grupa 4: Bulgaria – Irlanda 1-1 (Kraev 57′ / Duffy 90’+4), Finlanda – Țara Galilor 0-1 (Moore 81′)

LIGA C

Grupa 3: Moldova – Kosovo 1-1 (Nicolaescu 21′ / Kololli 72′), Slovenia – Grecia 0-0

LIGA D

Grupa 1: Insulele Feroe – Malta 3-2 (K. Olsen 26′, A. Olsen 88′, Hendriksson 90’+1 / Degabriele 38′, Agius 74′), Letonia – Andorra 0-0

Programul meciurilor de azi:

LIGA A

Grupa 1: Italia – Bosnia-Herțegovina, Țările de Jos – Polonia (ora 21:45)

LIGA B

Grupa 1: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (ora 21:45)

Grupa 2: Scoția – Israel, Slovacia – Cehia (ora 21:45)

LIGA C

Grupa 4: Lituania – Kazahstan (ora 19:00), Belarus – Albania (ora 21:45)

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!