România, măturată de furtuni violente. Copaci smulşi din rădăcini, doi oameni au fost răniţi VIDEO

Furtuni violente au avut loc marţi seara în mai multe oraşe din ţară. În doar câteva minute, ploile abundente şi vântul puternic au făcut prăpăd. La Sibiu, doi oameni au fost răniţi după ce un copac smuls de vânt s-a prăbuşit peste maşina lor. La Miercurea Ciuc, străzile s-au transformat în râuri, iar mai multe subsoluri au fost inundate. Furtunile au venit după o zi toridă, cea mai călduroasă din acest an.
Filip Stan
11 iun. 2014, 05:43
România, măturată de furtuni violente. Copaci smulşi din rădăcini, doi oameni au fost răniţi VIDEO

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară în noaptea de marţi spre miercuri. O vijelie de doar 20 de minute a măturat Hunedoara. Vântul puternic a zburat acoperişurile blocurilor, iar pomii rupţi au distrus 5 maşini.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi și în Sibiu, unul a căzut peste o maşină aflată în trafic. Cei doi oameni care erau înăuntru, tată şi fiu, au fost răniţi şi au ajuns la spital în stare de şoc.

Potrivit România TV şi oraşul Miercurea Ciuc a fost inundat de o ploaie torenţială. Vântul a bătut chiar şi cu 60 de kilometri la oră şi a căzut grindină. Subsolurile mai multor case s-au umplut de apă şi mai multe străzi au fost inundate după ce canalizarea nu a făcut faţă ploii.

O furtună de câteva minute a făcut ravagii şi la Galaţi. 10 copaci au fost rupţi de vântul puternic, o maşină a fost avariată şi un întreg cartier a rămas în beznă.

Vremea rea a facut ravagii si lângă Capitală. O hală dezafectată din orașul Pantelimon a luat foc după ce a fost lovită de un fulger. Incendiul a fost stins, însa, la timp de pompieri. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Citeşte şi A VENIT CANICULA. 11 iunie, cea mai călduroasă zi din an până acum. VEZI HARTA TEMPERATURILOR

 

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Miercuri, vremea se racoreste in regiunile estice ale tarii, unde temperaturile revin la valori apropiate de cele normale pentru acesata perioada, in timp ce in jumatatea vestica vremea va fi in continuare calduroasa. Meteorologii anunta maxime care pleaca de la 24 de grade in nordul Moldovei si ajung la 34 de grade in Banat si in vestul Olteniei. Vremea va fi, in general, frumaosa in mare parte a tarii, cu cerul variabil. Vor fi insa si fenomene asociate instabilitatii atmosferice mai accentuate, in zona Carpatilor Meridionali, in Oltenia si in Muntenia, unde cerul se innoreaza temporar si pe arii restrasne vor fi averse, descarcari electrice si izolat chiar conditii grindina. In celelalte regiuni, doar izolat vor fi ploi de vara, dupa-amiaza. Vantul se va intensifica temporar in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in cele estice, in timp ce in sud vor fi rafale in timpul ploilor.

VREMEA IN BUCURESTI. Si in Capitala, vremea se va racori usor si maximele se vor apropia de normalul termic al datei din calendar. 28-29 de grade vor arata termometrele la umbra, dupa amiaza. Vor mai fi innorari temporare, ploi de scurta durata, posibil insotite de fulgere si tunete, timp in care vantul e mai turbulent.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Pentru joi, meteorologii promit o vreme, in general, frumoasa peste zi, cu mult soare si ceva nori de decor si doar pe arii restranse, in zone de munte, vor fi ploi de scurta durata. In noatea de joi spre vineri insa, norii strang din nou randurile peste vestul si nordul tarii si vin cu averse locale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maximele mai scad o idee si se vor situa, in general, intre 23 de grade in nordul Moldovei si 31 de grade in Banat si in sudul Crisanei.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'