Undeva în judeţul Sălaj, la poalele munţilor Meseş se află un loc parcă uitat de lume. În ciuda peisajelor care ar încânta ochii turiştilor, lipsa unei infrastructuri bine puse la punct îi ţine pe aceştia departe de aceste locuri.
În comuna sălăjeană Horoatu Crasnei, aflată în Depresiunea Şimleului, la obârşia râului Crasna, se află un izvor care ţâşneşte din pământ, ca prin minune, doar înainte de sărbătoarea Rusaliilor. Nimeni nu îşi poate explica fenomenul, aşa că locul a ajuns să fie considerat unul binecuvântat de Dumnezeu, mai ales că aici s-a aflat, în urmă cu sute de ani, o mănăstire.
Fântâna Leacului sau Izvorul Îngerului este un loc bine cunoscut de credincioşi, aceştia luându-l cu asalt în fiecare an pentru a asista la izvorârea apei despre care se spune că ar avea proprietăţi tămăduitoare. Locul este considerat sfânt şi mulţi au fost cei care, bolnavi fiind, spun că şi-au găsit leacul în apa Izvorului Îngerului, care iese la suprafaţă doar înainte de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh sau a Rusaliilor şi dispare după câteva săptămâni ca şi cum n-ar fi fost.
CITEŞTE ŞI: Pădurea Baciu, Triunghiul Bermudelor din România FOTO&VIDEO
Scepticii spun că fenomenul de la Fântâna Leacului, care aparţine de satul Stârciu, este doar o consecinţă a topirii zăpezilor şi a ploilor de abundente de primăvară, apa acumulându-se în subteran şi ieşind apoi la suprafaţă. Cu toate acestea, cei cu credinţă nu încetează să vină an de an pentru a lua cu ei apa binecuvântată de La Poiană.
În urmă cu câţiva ani, proprietarul terenului pe care se află izvorul minunat a ridicat în zonă şi o bisericuţă din lemn, care poartă hramul „Înălţarea Domnului”, iar astfel credincioşii pot asista acum şi la slujbe în acest loc pe care prea puţini îl cunosc.