România nu va fi implicată într-un posibil război Rusia – Ucraina. Anunţul ministrului Apărării

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a dat asigurări că nu va fi un război în care să fie implicată România, motiv pentru care nu se impune convocarea unei şedinţe extraordinare a CSAT din cauza crizei din Ucraina.
Filip Stan
20 ian. 2022, 23:58
România nu va fi implicată într-un posibil război Rusia - Ucraina. Anunţul ministrului Apărării

România nu va fi implicată într-un posibil război Rusia – Ucraina. Ministrul Apărării a precizat care sunt motivele pentru care nici NATO nu va reacţiona militar.

„Pentru cei care sunt îngrijorați – în primul rând, NATO, așa cum a anunțat Secretarul General Stoltenberg, nu va reacționa, indiferent de ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei. Nu va reacționa militar, pentru că este clar că Ucraina nu este membru NATO, iar tratatul nord-atlantic arată că nu reacționează militar decât dacă sunt amenințate țări care sunt în NATO”, a explicat Vasile Dîncu, joi, la TVR, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Rareş Bogdan renunţă la scandalul din coaliţie, pe fondul crizei din Ucraina. „Suntem într-o criză profundă de securitate care poate escalada”

România nu va fi implicată într-un posibil război Rusia – Ucraina. Vasile Dîncu: „Este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța”

Ministrul Apărării a subliniat că România nu va fi implicată într-un eventual război.

„Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. România nu va participa cu trupe. Nu participă nici cu echipament la marea Ucrainei. Deci România este doar parte a NATO și reacționează împreună cu Alianța, în armonie și într-o strategie foarte coerentă”, a mai afirmat ministrul Apărării, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Secretarul de stat american spune că încă din 2008 Putin nu recunoaşte Ucraina ca ţară. Anthony Blinken a dezvăluit conţinutul unei convorbiri cu George W. Bush

De altfel, Vasile Dîncu a considerat că nu se impune convocarea unei ședințe extraordinare a CSAT din cauza situației de la granița Ucrainei.

„Noi comunicăm tot timpul. Cu siguranță vom avea și ședința CSAT, nu ședințe de urgență, pentru că repet, nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă. Atunci când ai în apropierea un conflict, chiar dacă nu te implică direct, trebuie să te gândești ce se întâmplă cu migrațiile, să vezi ce resurse ai pentru asta, cum gestionezi o situație indirectă”, a punctat ministrul Apărării.

Potrivit sursei citate, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a declarat în repetate rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei.

Oficialul NATO a subliniat, însă, că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei”, a declarat Jens Stoltenberg.

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi din acest motiv oficialii de la Kiev se tem de o invazie.

Citeşte şi: Criza din Ucraina ia amploare. Joe Biden, avertisment dur pentru Vladimir Putin: „Va fi dezastru dacă Rusia invadează Ucraina”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Obiceiul pe care îl au cei mai longevivi oameni de pe pământ. Fac asta în fiecare zi și ajung să trăiască mai mult
Capital.ro
Cutremur în UE. Sfidarea supremă a Ungariei. Nimeni nu va accepta
Playtech.ro
Pensia incredibilă pe care o primește Traian Băsescu. Fostul președinte al României încasează mai puțini bani decât ar fi crezut românii
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Președintele iranian Masoud Pezeshkian avertizează Israelul în privința unui atac asupra Libanului
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!