România ocupă locul șase în Europa, după dozele de vaccin administrate populației. România se plasează în Uniunea Europeană, după Germania, Italia, Spania, Franța și Polonia, conform worldmeter.org, conform ZF.
Medicii susțin că văd în practică dorința românilor de a se vaccina, iar locurile libere pe platformă de vaccinare s-au epuizat rapid, fiind din ce în ce mai multe orașe în care nu mai sunt locuri.
”Mulți pacienți doresc să se vaccineze, pe cei care nu reușesc încercăm noi. Nu este ușor pentru că nu sunt locuri în București, pentru că sunt doze limitate. Probabil va trece curând și perioada aceasta cu livrarea mai modestă a dozelor de către Pfizer. Sper că pe măsura ce lumea va prinde curaj, pentru că odată ce noi, doctorii ne-am vaccinat, acum se vaccinează și persoanele mai fragile și nu am avut niciun vaccin care să aibă mai mult de o durere locală de o zi” , a declarat Rodica Tănăsescu, medic de familie.
România ocupă locul șase în Europa, după dozele de vaccin administrate populației. Medicul de familie a precizat că în momentul în care se va ajunge la imunitate în comunitate, se va împiedica răspândirea coronavirusului în societate.
În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 38.000 de români, dintre care doar 39 au avut ușoare reacții adverse. Conform datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația până în prezent, începând cu data de 27 decembrie, este de 459.567 persoane vaccinate, dintre care 434.503 persoane vaccinate cu 1 doză și 25.064 persoane vaccinate cu 2 doze.
A șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns în România
Alte 180.000 de doze de vaccin COVID au ajuns în România. Cele 180.000 de doze au fost aduse în două ture, prima de 92.000 și a doua tură cu restul vaccinurilor care a ajuns astăzi. Toate vor ajunge la cei care și-au făcut deja programare pentru vaccinare.
Vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech au sosit pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, potrivit unui comunicat de presă al CNCAV.