ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. Anunţul realist făcut de Iordănescu înainte de meciul „generaţiei de suflet”

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Olanda este favorită în optimile de finală ale EURO 2024, dar a precizat că şi naţionala de fotbal a României are un set de atuuri, pe care le va folosi în confruntarea de marţi, de la Munchen.
Filip Stan
02 iul. 2024, 13:02
ROMÂNIA - OLANDA LIVE STREAM PROTV. Anunţul realist făcut de Iordănescu înainte de meciul

ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. „Când joci cu istoria în faţă e clar că e un meci în care îţi doreşti foarte mult şi pentru care eşti pregătit să pui tot ce ai mai bun în joc. Nu există un meci uşor de pregătit, nici măcar un meci amical, cu atât mai mult un meci care te poate duce în sferturile de finală. Nu va fi uşor, va fi extrem de greu. Noi tot ce am construit până acum am construit cu realism şi cu realism vă spun că, da, Olanda mâine este favorită. Are în favoarea ei palmaresul, experienţa, jucători cu o valoare deosebită, cu o cotă de piaţă de aproape un miliard (de euro). Sunt lucruri pe care le ştiţi, are experienţă la turneele finale, dar noi avem setul nostru de atuuri. Am consolidat un grup bun din toate punctele de vedere şi sportiv şi uman, şi, nu în ultimul rând, avem în spate o ţară care respiră în acelaşi timp cu echipa, şi asta ne motivează”, a declarat Iordănescu.

România – Olanda, echipe de start:

ROMÂNIA (4-3-3): Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – R. Marin, M.Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Hagi
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Sorescu, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, Mihăilă,Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Absenți: Coman (accidentat), Bancu (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

OLANDA (4-3-3): Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reinjders – Bergwijn, Depay, Gakpo
Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Malen, Zirkzee, Weghorst, Brobbey
Absenți: –
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

UPDATE> România, amenzi de 84.000 de euro la Campionatul European
În total, pentru comportamentul suporterilor în primele trei meciuri de la EURO 2024, România a primit amenzi în valoare totală de 84.250 de euro.

România este pe locul șase într-un top al celor mai sancționate echipe, alcătuit de New York Times și condus de Croația:

1. Croația – amenzi totale în valoare de 220.875 de euro
2. Albania – 171.375 de euro
3. Serbia – 166.625 de euro
4. Turcia – 95.125 de euro
5. Elveția – 91.750 de euro
6. România – 84.250 de euro
7. Ungaria – 82.250 de euro
8. Austria – 59.875 de euro
9. Polonia – 56.375 de euro
10. Slovenia – 51.250 de euro

UPDATE: Meciul România – Ţările de Jos de la Munchen: Aproape 13.000 de bilete au fost achiziţionate de români. Se estimează peste 25.000 de susţinători ai României în tribune

România – Olanda online Euro 2024. Sfatul primit de Ronald Koeman înainte de România – Ţările de Jos

Tehnicianul român consideră că pentru un rezultat bun cu Olanda, ‘tricolorii’ trebuie să fie aproape de perfecţiune şi să nu comită greşeli individuale importante.

„Cu siguranţă că ne inspirăm şi din trecut, ne place să ne uităm la trecutul nostru frumos, au fost momente fantastice. Acum vorbim de altă generaţie, de un grup fantastic din toate punctele de vedere, cu caracter, cu entuziasm, cu spirit. Ne dorim să ne jucăm şansa şi o vom face cu toate forţele noastre. Ştim că va trebui să fim aproape de perfecţiune mâine pentru a avea un rezultat bun. Nu am fost înşelaţi de anumite momente din jocul Olandei sau de un rezultat. Au jucători foarte valoroşi, e o echipă care poate produce foarte mult fotbal. Meciul trecut ei erau deja calificaţi, poate au intrat un pic mai puţin concentraţi, dar echipele de nivelul ăsta au o capacitate fantastică de a se aduna. Noi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Dacă din punct de vedere fizic ne-am dat un refresh şi ne-am regenerat un pic, din punct de vedere mental trebuie să fim foarte solizi şi hotărâţi în tot ceea ce facem. Să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe şi cred că există acest sentiment în cadrul grupului. Dar trebuie să demonstrăm asta şi prin fapte şi eu am încredere că echipa poate să facă acest lucru. Nu în ultimul rând, din punctul de vedere al organizării de joc trebuie să fim extraordinari şi sub nicio formă să nu facem greşeli individuale importante. E capital”, a adăugat selecţionerul.

ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. Iordănescu a afirmat că jucătorii se interesează frecvent de numărul suporterilor români care vor fi în tribunele stadionului din Munchen, acolo unde naţionala României a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupe: „Cu siguranţă că este un sentiment plăcut ne întoarcem aici. Sperăm ca mâine românii să fie din nou la putere în tribune pentru că asta contează enorm. Băieţii întreabă constant de biletele luate de ai noştri. Avem nevoie de ei pentru această confruntare foarte grea. Olanda a produs mereu fotbal, au aplicat mereu trenduri şi eu m-am inspirat în anumite momente din fotbalul olandez. E o generaţie foarte bună, cu un antrenor care are o experienţă foarte bună, şi cu toate aceste elemente ne vom confrunta mâine pe teren”.

PRO TV ONLINE STREAM România – Olanda LIVE VIDEO. Adevăratul test al „generaţiei de suflet” la Euro 2024

Acesta a precizat că e mai puţin important numele titularilor din meciul de marţi, cu Olanda, afirmând că e posibil să apară anumite schimbări.

„E mai puţin important cine va intra mâine, este mai important ce va face cel care va intra. Trebuie să facem ca şi până acum, să punem totul în joc. E posibil să apară schimbări, una suntem nevoiţi să o facem datorită suspendării lui Bancu. Sperăm să avem inspiraţia să alegem bine. Acum responsabilitatea este mult mai mare pentru că toţi ne dorim să bucurăm românii şi să rămânem în istoria echipei naţionale. Ar fi o performanţă unică să mergem cel puţin încă un pas. Toţi ne hrănim cu astfel de momente şi avem nevoie de performanţele echipei naţionale. O performanţă de a merge în sferturi ar fi ceva fabulos, dar este ceva în care credem”, a afirmat Iordănescu.

ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. „Tricolorii” au pregătit şi loviturile de la 11 metri în perspectiva în care meciul cu Olanda se va termina la egalitate după 120 de minute de joc.

„Am pregătit şi loviturile de la 11 metri, este un meci eliminatoriu şi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Şi la deciziile pe care le vom lua de pe margine trebuie să fim foarte atenţi, pentru că trebuie să ai soluţii, să acţionezi, să reacţionezi în funcţie şi de situaţie, de context, de direcţia în care o va lua jocul. Dar pentru noi e foarte important să fim solizi în joc, disciplinaţi, organizaţi, să intrăm cu hotărâre totală. Suntem hotărâţi să dăm tot pentru a lua tot. Ne dorim o calificare foarte mult, ne dorim o calificare enorm”, a mai spus Edward Iordănescu.

Naţionala condusă de Edward Iordănescu va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc marţi, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Au venit direct de pe iahturi la Euro 2024 şi vor să debuteze contra României în optimi. Împreună valorează 90 de milioane de euro!

România şi Olanda se pregătesc pentru meciul de marţi, 2 iulie, ora 19.00, la Munchen, în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. Starea de spirit e una diferită în cele două tabere. Dacă România s-a calificat de pe primul loc în Grupa E, Olanda a fost doar a treia în Grupa D, după Austria şi Franţa.

ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. Lotul Olandei la Euro 2024, afectat de probleme medicale

Totuşi, pe hârtie, selecţionerul Ronald Koeman are la dispoziţie un lot excepţional, evaluat la peste 800 de milioane de euro, de aproape 10 ori mai mult decât valorează naţionala lui Edi Iordănescu. Cu toate acestea, ”Portocala Mecanică” n-a fost lipsită de probleme la Euro 2024.

Pe lângă calitatea slabă a jocului, în special în meciul cu Austria, 2-3, selecţionerul Koeman s-a confruntat şi cu mari probleme de lot, cu câteva zile înainte de startul turneului final. Astfel, Olanda a trebuit să opereze două schimbări importante în lotul de 26 de jucători selecţionat iniţial.

Prima lovitură primită de batavi a fost şi cea mai dureroasă. Vedeta Frenkie de Jong de la FC Barcelona, care nu s-a refăcut la timp după o accidentare la gleznă, a anunţat la 11 iunie că nu va putea juca la Euro 2024. Absenţa lui De Jong e considerată o pierdere grea în linia de mijloc a Olandei, inclusiv pentru meciul de marţi cu România.

Rămas fără De Jong, selecţionerul Ronald Koeman a reacţionat rapid şi l-a chemat la lot pe polivalentul Ian Maatsen, un fotbalist de 22 de ani care poate evolua pe flancul stâng atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş. Interesant e faptul că Maatsen a fost convocat în primă fază în lotul lărgit al Olandei, şi lăsat acasă ulterior, chiar dacă la 1 iunie jucase pentru Borussia Dortmund în finala Ligii Campionilor, pierdută cu Real Madrid, 0-2.

Dezamăgit că ratează Euro 2024, Ian Maatsen a plecat în vacanţă în insula grecească Mykonos, împreună cu iubita sa, Emely Tuinder, o frumoasă olandeză cu origini dominicane. Chiar cu o zi înainte de a primi telefonul de reconvocare la Euro, Maatsen şi partenera sa au postat pe reţelele sociale imagini din vacanţă, pe un iaht, bucurându-se din plin de mare şi soare.

Ian Maatsen, jucătorul care în ianuarie a fost împrumutat de Chelsea la Borussia Dortmund, urmează să revină în Premier League, dar nu la echipa din Londra. În urmă cu câteva zile, el a semnat un contract cu gruparea Aston Villa, suma de transfer fiind undeva în jurul a 40 de milioane de  euro.

ROMÂNIA – OLANDA LIVE STREAM PROTV. Joshua Zirkzee a venit la Euro 2024 de pe plajele din Miami

Revenind la Olanda, cazul Maatsen s-a repetat în scurt timp. Cu numai o zi înainte de startul competiţiei, Ronald Koeman a aflat că nu se poate baza nici pe Teun Koopmeiners, mijlocaşul Atalantei, care a câştigat în 2024 finala Europa League, 3-0 cu Bayer Leverkusen.

Puşi din nou în dificultate, oficialii naţionalei Olandei şi-au îndreptat atenţia spre plajele din Miami, acolo unde se afla în vacanţă Joshua Zirkzee, jucătorul Bolognei, echipa revelaţie din Serie A, calificată în Liga Campionilor. Jucătorul cu tată olandez şi mamă nigeriană s-a întors de urgenţă în Europa, sperând că prezenţa  la turneul final îi va creşte şi mai mult cota de 50 de milioane de euro, el fiind curtat deja de echipe mari din Anglia, precum Manchester United şi Arsenal.

Chemaţi pe ultima sută de metri la lot, Ian Maatsen şi Joshua Zirkzee au un lucru în comun. Ambii se află în faţa primei selecţii la naţionala Olandei, care s-ar putea produce chiar împotriva României, marţi, în optimile de finală la Euro 2024. Până acum, în cele trei meciuri din grupă, debutanţii Maatsen şi Zirkzee au rămas pe banca de rezerve.

90 de milioane de euro valorează împreună Ian Maatsen şi Joshua Zirkzee, fotbalişti care n-au avut loc iniţial în lotul Olandei. Primul are o cotă de 40 de milioane, iar al doilea e evaluat la 50 de milioane, conform Transfermarkt.

Un fan român a impresionat cu un mesaj emoționant înainte de România – Olanda: „HAGI NEVER DIES”. V 

Zeci de mii de suporteri români au făcut deplasarea în Germania pentru Campionatul European, unde „tricolorii” au reușit să se califice în optimi. Premergător meciului cu Olanda, reporterii FANATIK deplasați în Munchen au descoperit un fan al României mai special.

Cel mai pasionat fan al naționalei mărturisește că „Hagi este nemuritor”, Gheorghe făcând parte din „Generația de Aur”, iar acum venind rândul lui Ianis să facă parte din „Generația de Suflet”.

Întrebat de reporterii FANATIK „de unde i-a venit ideea, suporterul a răspuns: „Am avut inspirație și sunt de părere că de la Dumnezeu a fost.

Am ajuns la concluzia că sufletul este mai important ca aurul, iar dacă am avut „Generația de Aur”, uite că avem acum „Generația de Suflet”, cu Ianis.

Hagi este nemuritor, deoarece tot ce a făcut el, a făcut cu sufletul. Roadele lui se văd, încep să se vadă. Nimic nu vine peste noapte! Important este să lupți și să nu te dai bătut! Ne bucurăm de viață aici, toți suporterii împreună, cum am făcut-o și cu ucraineni”, a spus suporterul României.

Fanul român a devenit foarte popular printre suporterii aflați la Munchen. Mesajul „Hagi never dies” a fost apreciat de toți iubitorii sportului „rege”, mai mulți români, dar și turci oprindu-l pe român pentru niște poze.

De numele Hagi se leagă cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc. Gheorghe Hagi a fost prezent la trei turnee finale de Campionat Mondial și trei de Campionat European. La turneele Mondiale s-a afirmat „regele”, unde a reușit să ducă „tricolorii” de fiecare dată cel puțin până în optimi, iar în 1994 chiar până în sferturile de finală, unde România a fost învinsă la loviturile de departajare de Suedia.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Ce amendă a primit un șofer român după ce a depășit viteza legală cu 20 km pe o autostradă din Grecia: ”Ieftin! În România era mai scump”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Anevrismul arterial periferic: Diagnostic, tratament și prevenție
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!