România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de coronavirus raportate la populaţia ţării. În ultimele şapte zile, media raportată zilnic de Grupul de Comunicare Strategică a fost de 16,6 decese la un milion de locuitori.
Loredana Brumă
16 oct. 2021, 08:35
România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19
România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

România, primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus. Pe locul doi se află Bulgaria,  cu o medie de 12,37 decese. Şi Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

Citeşte şi EXCLUSIV | Singurul specialist în medicină de dezastre cere intervenţia rapidă a lui Klaus Iohannis. „Românii mor! Nu mai putem să acceptăm aşa ceva. Vorbim de o problemă de securitate naţională”

În ultima săptămână, în România au fost raportate zilnic peste 300 de decese în 24 de ore. Numărul pacienţilor aflaţi la ATI este de peste trei ori mai mare (1.729, faţă de 543), iar al deceselor de peste opt ori mai mare (365, faţă de 43).

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 15.828 în 15 octombrie, arată o analiză a autorităţilor.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. În 14 octombrie, erau în carantină 77 de localităţi din judeţele Maramureş (29), Bihor (1), Hunedoara (1), Mehedinţi (34), Ialomiţa (7), Călăraşi (2) şi Botoşani (3).

În perioada 18-23 septembrie, CNCCI a primit 535 de solicitări de transfer, în timp ce între 24 septembrie şi 1 octombrie au fost 1.012 solicitări de transfer, între 2 şi 7 octombrie au fost 714 astfel de solicitări, iar între 8-14 octombrie – 1.086 de solicitări de transfer.

Faţă de săptămâna 2-7 octombrie, când erau 8.804 de pacienţi la UPU în toată ţara, din care 5.241 confirmaţi cu COVID, în săptămâna 8-14 octombrie au fost 11.654, din care 3.852 suspecţi de COVID şi 7.802 confirmaţi.

Beatrice Mahler, avertisment despre valul de îmbolnăviri COVID. „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte”

Dr. Beatrice Mahler a declarat, vineri, în direct la România TV, că decizia de a nu carantina Bucureştiul ar putea indica „o direcţie posibilă favorabilă a evoluţiei”, însă a avertizat că numărul bolnavilor care se prezintă la Institutul „Marius Nasta” este în creştere, motiv pentru care „mobilizare generală” în toate secţiile.

Citeşte şi Pandemie coronavirus: un singur pat ATI disponibil pentru bolnavii Covid. Lista INCIDENŢĂ pe localităţi

„În acest moment, în spitalul Marius Nasta lucrurile nu sunt bune deloc. Avem foarte mulţi pacienţi care necesită internare. Avem un număr suplimentar de paturi, pacienţi cu forme extrem de severe. Toate aceste lucruri ne duc la un efort extrem de mare, în condiţiile în care ştim că cea mai mare problemă a spitalelor şi a Institutului Marius Nasta este deficitul de personal pe zona COVID.

Avem un număr foarte mare de pacienţi. Avem între 25 şi 30 de pacienţi în fiecare noapte peste numărul de paturi avizat. Avem între 80 şi 100 de pacienţi care vin la evaluare în fiecare zi şi în acest moment sunt trimişi acasă cu tratament antiviral, din fericire.

Situaţia este extrem de dificil de manageriat. Avem momente în care sunt pacienţi cu necesitate de oxigen şi pentru care nu avem paturi”, a declarat dr. Mahler, în direct la România TV.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...