România, pe primul loc în Uniunea Europeană la decesele în accidentele rutiere. Aproape 20.000 de oameni au murit anul trecut în Uniunea Europeană.
Citeşte şi Accident cumplit în Timiş. Un şofer a murit după ce s-a răsturnat cu maşina
România a înregistrat 85 de morți la un milion de locuitori în 2020, este în scădere cu 31% față de perioada 2010-2020. Țara noastră este urmată de Letonia și Bulgaria, cu 74, respectiv 67 de decese la un milion de locuitori. La celălalt capăt al topului se află Liechtenstein cu un singur deces în trafic în anul 2020.
Florin Cîţu a declarat că o soluţie pentru a reduce numărul deceselor în accidente ar fi o infrastrucrură dezvoltată.
„Sunt mai multe soluții. Ceea ce vedem noi că funcționează sau e o corelație, nu știu dacă e o relație directă – infrastructura. În momentul în care au o infrastructură dezvoltată se pare că numărul de accidente scade. Mai sunt și alte măsuri, dar noi avem deja în rogramul de guvernare resurse alocate”, a precizat Cîţu-
Cele mai multe accidente mortale au loc pe drumul european E85, cunoscut ca DN2.
O explicație este că E85/DN2 trece prin foarte multe localități, mai ales rurale. De multe ori, șoferii nu reduc viteza și astfel au loc tragediile. Autostrada Moldovei poate fi una din frânele morții. Un prim pas e Centura Bacăului, 16 kilometri, finalizată anul trecut. DN2 trece și prin centrul Bacăului. Asta înseamnă că TIR-urile, camioanele și autobuzele goneau printre mulțimi de băcăuani, pentru că nu aveau alt traseu.
„Educație rutieră dacă nu faci, nu are niciun rost. Este foarte clar că nu există educație rutieră în România. Uitați-vă la comprtamentul românului”, a spus Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, la Aleph News.
Citeşte şi Accident feroviar grav la Vaslui. Un tren a lovit în plin un TIR GALERIE FOTO şi VIDEO