România primeşte primii bani din PNRR în cel mult două luni. Suma prevăzută în ultimul document semnat de Florin Cîţu

Primii bani din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor ajunge în România în cel mult două luni, în condiţiile în care acordul de finanţare a fost semnat de Florin Cîţu, în calitate de ministru interimar al Investiţiilor şi Fondurilor Europene.
Filip Stan
25 nov. 2021, 20:27
România primeşte primii bani din PNRR în cel mult două luni. Suma prevăzută în ultimul document semnat de Florin Cîţu

Florin Cîţu a semnat joi acordul de finanţare ce va facilita ca primii bani din PNRR să ajungă în România, au precizat surse politice, citate de Mediafax. Este ultimul act semnat de Florin Cîţu în calitate de ministru interimar al Investiţiilor şi Fondurilor Europene (MIPE).

Prin acordul de finanţare dintre România şi Comisia Europeana pentru PNRR, vor veni primii bani în maximum două luni, fiind vorba despre 1,8 miliarde de euro.

Citeşte şi: Dan Vîlceanu îi da peste nas lui Marcel Ciolacu: „Până în 2023 nu pot fi făcute modificări la PNRR, nici măcar ajustări”

În schimb, europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare şi rezilienţă, a anunţat miercuri că România va primi prefinanţarea din PNRR până la sfârşitul anului şi a avertizat că „orice încercare de renegociere a PNRR-ului riscă să ne ducă în situaţia în care pierdem mai mult decât câştigăm”.

Până la sfârşitul anului, România va primi prefinanţarea de 3,8 miliarde de euro – bani din PNRR, care reprezintă 13% din valoarea totală a planului de aproape 30 de miliarde de euro. Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL, a explicat că în prezent la Bruxelles se efectuează documentaţia pentru ca România să primească prefinanţarea din PNRR.

„Comisia Europeană a propus iniţial o prefinanţare de 10%, agreată de şefii de stat şi de guvern, noi în PE am propus creşterea prefinanţării. A fost unul dintre principalele lucruri pentru care eu am luptat în cadrul negocierilor din următorul motiv: când am avut aceste negocieri privind înfiinţarea facilităţii, la finalul anului 2020, devenise clar că această pandemie nu va dispărea imediat şi că în anul 2021 efectele pandemiei asupra economiei se vor simţi încă. Şi atunci am solicitat o creştere a prefinanţării, tocmai pentru a putea injecta mai rapid mai mulţi bani în economie, a susţine economia şi a încuraja procesul de creare de locuri de muncă. Am reuşit să negociem o creştere a prefinanţării la 13%”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, conform Agerpres.

Citeşte şi: Câţi bani din PNRR va primi România până la sfârşitul anului. Avertismentul lui Siegfried Mureşan pentru PSD privind modificarea planului. „Dacă acest PNRR devine o ţintă mişcătoare, riscăm să nu o atingem”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!