România se află în topul celor mai bune țări unde se pot retrage oamenii după pensionare

Potrivit unui top al celor mai bune 50 de țări în care să-ți petreci bătrânețea realizat de o agenție de turism britanică, România ocupă locul 12.
Alina Costache
11 dec. 2022, 15:11
România se află în topul celor mai bune țări unde se pot retrage oamenii după pensionare

O agenție de turism din Marea Britanie a făcut topul celor mai potrivite 50 de țări în care să te retragi la pensie. România se află pe locul 1, după ce britanicii au evaluat prețurile la chirii și restaurante, temperaturile și alte aspecte, potrivit infofinanciar.ro.

În stabilirea topului au fost luați în calcul mai mulți factori, de către agenția Enjoy Travel, precum prețurile accesibile, mediul prietenos, costul și calitatea vieții, ușurința de a obține viza sau un permis de ședere, barierele lingvistice, dar și asistența medicală. Ierarhia se adresează și celor mai tineri, de 40 de ani, care vor să se retragă mai devreme din funcție.

„Am luat în considerare, de asemenea, vremea bună, asistența medicală, ospitalitatea, și barierele lingvistice. Pentru a fi selectate, am fost nemiloși, asigurându-ne că destinațiile trebuie să ofere un echilibru între cele menționate”, potrivit site-ului agenției.

România a primit un loc foarte bun, mai ales că britanicii au fost foarte atenți atunci când au alcătuit topul. Enjoy Travel susține că nu au fost incluse în top țările unde calitatea țării este bună, dar șansele de a obține viză sunt mici.

Citește și: Președintele PSD Rep. Moldova cere unirea Basarabiei cu România: „Totul depinde de viitoarele alegeri. Frații noștri români sunt partenerul numărul 1″ (VIDEO)

Britanicii au avut numai cuvinte de laudă pentru țara noastră, mai ales datorită peisajelor superbe și a fluenței limnii engleze.

„Cu peisaje care îți taie respirația, orașe vibrante și unele dintre cele mai mici costuri de trai din Europa, România este o alegere de top pentru cei care doresc să se pensioneze devreme. Engleza este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este clasată ca fiind una dintre cele mai ușor de învățat și pentru vorbitorii de engleză. Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în majoritatea țărilor europene, iar temperaturile anuale au o medie confortabilă de 12,8 grade Celsius. În afara centrelor orașelor, există peisaje de basm, sate săsești și păduri nesfârșite de explorat”, au precizat reprezentanții agenției România, potrivit libertatea.ro.

Cine se află în top 3

Pe primul loc se află Slovenia, deoarece oamenii se pot bucura aici de un cost al vieții nu foarte ridicat, cu o calitate optimă a traiului.

„Între pădurile sale nesfârșite, satele alpine și capitala colorată, există o mulțime de motive pentru a-i ține ocupați pe pensionari”, spun britanicii.

Pe al doilea loc este Portugalia, o destinație aleasă de pensionari pentru clima însorită, restaurantele de top și cultura relaxării care există aici.

Citește și: De ce pleacă Enel din România. Explicația șefului companiei italiene

„Are ceva pentru toate gusturile, de la țărmurile de nisip din Algarve, la vinăriile din Porto și la capitala sa atrăgătoare”, au adăugat realizatorii.

Estonia se află pe locul trei, datorită costului de trai relativ scăzut. În acest context, se menționează o calitate a vieții ridicată și un acces ușor pentru permise de ședere sau vize. Tallin este una dintre cele mai captivante capitale europene. Limba engleză este foarte folosită, iar Estonia este și una dintre cele mai curate țări din lume.

În top 10 mai sunt precizate, în ordine, Republica Cehă, Ungaria, Croația, Mexic și Uruguay. Locul 11 îi revine Lituaniei. Bulgaria se află și ea în top, chiar după România, pe locul 13.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...