Conducerea Electromecanica Ploieşti, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, se pregăteşte să redeschidă liniile de producşie a rachetelor sol-aer, informează ziarul Ring.
„Am primit semnale din partea Ministerului Economiei că urmează o perioadă în care o să ne revenim şi o să ne aşezăm rezonabil şi în ceea ce priveşte calitatea produselor pe care le facem. Vom intra într-o perioadă de retehnologizare. Se va merge pe calitate, nu pe cantitate. Chiar ieri am avut discuţii cu cei din conducerea Ministerului Economiei şi am aflat că suntem în tatonări cu firme din UE pentru anumite produse performante, să colaborăm în fabricaţie şi să asigurăm mentenanţa. În momentul de faţă nu avem nicio rachetă, pentru că am falimenta dacă am lucra pe stoc”, a declarat directorul general al Electromecanica, Dinu Constantinescu.
Citeşte şi România, exerciţiu comun cu NATO în Germania. FOTO
Cel mai modern tip de rachetă fabricat în România datează din 1996, iar Dinu Constantinescu vrea să propună Ministerului Economiei şi ceklui al Apărării soluţii ca „armata noastră să se alinieze din punctul de vedere al dotărilor la sistemele NATO”. „Rachetele noastre sunt cu rază scurtă, cu autodirijare şi sunt destinate apărării antiaeriene. Se lansează de la sol şi au o rază maximă de acţiune de 10 km”, a explicat Constantinescu.
Potrivit Ring, Compania Naţionaă Romtehnica vrea să dea 91 de milioane de lei pe 18 torpile uşoare antisubmarine.