ROMÂNIA – SLOVACIA STREAM ONLINE PROTV. Cum ajută Ungaria naţionala României să avanseze la Euro 2024

Golul miraculos al Ungariei în minutul 10 de prelungiri cu Scoția a dus România mai aproape de calificare. Calculele făcute înainte de meciul cu Slovacia.
Filip Stan
24 iun. 2024, 17:53
ROMÂNIA - SLOVACIA STREAM ONLINE PROTV. Cum ajută Ungaria naţionala României să avanseze la Euro 2024

ROMÂNIA – SLOVACIA STREAM ONLINE PROTV. Duminică seară, în Grupa A, într-un meci care s-a prelungit cu nu mai puțin de 10 minute, Ungaria a învins Scoția, 1-0, la ultima fază a meciului și a terminat pe locul 3 cu 3 puncte.

Cei care sperau să prindă locul 3 în Grupa A erau scoțienii, dar lovitura a dat-o Ungaria, care până în minutul 100 al celui de-al treilea meci fusese dominată. La ultimul contraatac al meciului, ungurii au înscris și au ajuns pe locul 3, după Germania și Elveția.

Ungaria are deci 3 puncte, cât România, însă golaveraj 2-5 (-3), față de România, 3-2 (+1). Asta înseamnă că și o înfrângere la cel mult 4 goluri în fața Slovaciei ne menține în fața Ungariei în clasamentul echipelor de pe locul 3, scrie siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

ROMÂNIA – SLOVACIA STREAM ONLINE PROTV. Variante de calcul

Batem Slovacia: România câștigă grupa dacă Belgia nu câștigă cu Ucraina, altfel terminăm pe locul 2;
Facem egal cu Slovacia: România câștigă grupa dacă Ucraina și Belgia termină la egalitate, iar „tricolorii” marchează cel puțin același număr de goluri pe care îl reușesc și „dracii roșii” în ultima rundă.
Acum trecem la situația în care România pierde în ultima rundă cu Slovacia, rezultat care ne aruncă pe locul 3 DACĂ Belgia o învinge pe Ucraina. Altfel, vom termina ultimii.

Statisticienii au dat verdictul: România, cele mai mari șanse la calificarea în „optimile” Euro 2024 de pe locul 2

În optimi, pe lângă primele două clasate din fiecare grupă, vor merge și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupă. Adică măcar DOUĂ echipe clasate pe locul 3 trebuie să aibă rezultate mai slabe decât România. Una dintre echipele de pe locul 3 cu rezultat mai slab decât România este deja Ungaria, cu golul din minutul 100, miraculos pentru ei, dar și pentru noi.

Dar cum arată celelalte grupe și de ce rezultate avem nevoie pentru ca România să se califice chiar dacă pierde cu Slovacia, totul pe site-ul nostru de sport.

Calcule Euro 2024. Cum se mai poate califica România după înfrângerea cu Belgia

Calcule Euro 2024: Cum se califică România în optimile EURO 2024, după 0-2 cu Belgia. Rezultatul nu este unul dramatic, mai ales că România a arătat multe momente bune de joc și nici nu a pierdut la o diferență mare.

România rămâne într-o poziție bună pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, cu o rundă rămasă de disputat, în care se vor juca meciurile România – Slovacia și Belgia – Ucraina, ambele miercuri, de la ora 19:00.

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În cel mai rău caz, ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

Cu patru puncte și cu golaverajul pozitiv pe care îl are, +1, este imposibil ca România să nu fie una dintre cele patru ocupante de loc trei care se califică în optimi.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României. Sigur, contează în acest scenariu și la ce diferență ar fi eșecul contra Slovaciei.

Programul din grupa României la EURO 2024
17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA 2-0
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Criteriile de departajare

UEFA a stabilit criterii clare pentru departajarea echipelor în caz de egalitate de puncte. Acestea se aplică în următoarea ordine:

  • rezultatele meciurilor directe între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • golaverajul superior în meciurile directe;
  • numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe (dacă sunt trei echipe).

Dacă egalitatea persistă și după aplicarea acestor criterii, iar trei echipe sunt implicate, se reia procesul doar pentru echipele care nu pot fi departajate, urmând criteriile secundare:

  • golaveraj superior în toate meciurile din grupă;
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupă;
  • cel mai mic punctaj disciplinar, calculat pe baza cartonașelor galbene și roșii primite (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene (dacă este cazul echipei gazdă, Germania, se trage la sorți).

Citeşte şi: Cu cât a ajuns să se vândă un bilet la meciurile României de la Euro 2024. Un fan oferă o maşină pentru patru bilete!

Departajarea echipelor clasate pe locul 3

Cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 în grupe se califică și ele în optimile de finală. Criteriile pentru departajarea acestora sunt diferite:

  • numărul total de puncte obținute;
  • golaverajul;
  • numărul de goluri marcate;
  • numărul de victorii
  • criterii disciplinare (similare cu cele de mai sus);
  • poziția în clasamentul general al calificărilor europene, dacă este necesar.

Astfel, situația României în Grupa E este strâns legată de rezultatele din ultima rundă și de criteriile de departajare stabilite de UEFA. Meciul împotriva Belgiei va fi decisiv pentru calificarea în optimile de finală, iar tricolorii trebuie să fie pregătiți pentru orice scenariu în ceea ce privește departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte.

Belgia – România 2-0 în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii rămân la mâna lor, un punct cu Slovacia îi trimite în optimile de finală!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Lista localităților care vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi. Limitările durează până pe 31 august
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral verificate, amenzi de peste 400.000 de lei
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?