România U21 – Spania U21 0-3, la EURO 2023. Trupa lui Săndoi a fost jalon pe Ghencea

Umilință totală pe Ghencea. Coșmarul României U21 în primul meci de la EURO 2023 s-a încheiat, în cele din urmă. Ibericii au controlat cap-coadă meciul cu elevii lui Emil Săndoi, care n-au mișcat în front.
Mircea Filipescu
21 iun. 2023, 23:20
România U21 - Spania U21 0-3, la EURO 2023. Trupa lui Săndoi a fost jalon pe Ghencea

Miercuri seara, 21 iunie, naționala lui Emil Săndoi nu a mișcat nici în atac, nici în defensivă. Spaniolii au jucat tiki-taka și au ratat pe bandă rulantă.

Prima repriză a fost 0-0, dar în a doua jumătate, oaspeții au fost mai preciși. S-a terminat 0-3, iar „tricolorii” speră că vor reuși să obțină puncte cu Ucraina și Croația. Chiar dacă cu Spania abia au reușit să treacă de câteva ori de mijlocul terenului…

România U21 VS. Spania U21 LIVETEXT

23:38 – Final de meci. 0-3 pentru Spania.

Min. 90+5GOOOOOL, SPANIA! Oaspeții pun punct partidei, 0-3, din lovitură liberă. Gomez execută o lovitură liberă din apropierea careului. Mingea este deviată de zid, în poarta lui Popa.

Min. 84Ocazie mare, Spania! Tiki-taka pe Ghencea. După un schimb de pase extraordinar al ibericilor, Oroz trage plasat. Popa șterge mingea, care se duce în bară, apoi se plimbă pe linia porții. România a scăpat ca prin minune de 0-3.

Min. 79Ocazie mare, România! Prima ocazie „lucrată” a României. Markovic trage peste poartă, de la marginea careului, după o cursă spectaculoasă a lui Lixandru, pe contraatac și o centrare venită din flancul stâng,

Min. 75Ocazie mare, Spania! Ruiz consemnează încă o ratare imensă, după o pasă excelentă primită de la Rodri. Căpitanul spaniol a ajuns într-un duel 1 la 1 cu Popa. Atacantul oaspeților a tras în portarul nostru.

Min. 62GOOOOOL, SPANIA! Ibericii se distrează cu defensiva României. Miranda, fundașul stânga, vine și el în careu. După un joc de pase excelent pornit din partea dreaptă a atacului, apărătorul trage pe jos și face 0-2.

Min. 56GOOOOOL, SPANIA! 0-1! Ruiz îi centrează perfect lui Baena, în careu. Lăsat liber, Baena înscrie simplu, fără emoții.

Min. 52 – Spaniolii se joacă cu defensiva României, dar nu reușesc să trimită mingea în poartă. Toate șuturile sunt fie blocate, fie trimise pe lângă poarta lui Popa.

22:47 – Shimbare la oaspeți, post pe post. Iese Martinez, intră Gomez. Începe repriza a doua.

22:33 – Pauză. Jumătate din calvarul „tricolorilor” a trecut. Spania a dominat categoric jocul. România nu a avut nici măcar o ocazie periculoasă, nicio sclipire, nici măcar defensiva nu a contat. Abia a reușit să treacă de câteva ori mijlocul terenului. Pe final, Popescu a șutat peste poarta oaspeților, din lovitură liberă, o execuție care nu i-ar fi pus probleme lui Tenas. „Elveția – România reloaded” pe Stadionul Steaua. Ibericii au irosit ocazii pe bandă rulantă. Toate mingile s-au dus pe lângă poarta adversă.

Min. 44Ocazie mare, Spania! Ruiz bifează o ratare monumentală. Rodri centrează din careu, iar atacantul spaniol, lăsat singur, nemarcat, ratează incredibil, de la un metru distanță.

Min. 43Ocazie mare, Spania! Blanco ia la țintă poarta lui Popa. Portarul român se aruncă din nou spectaculos. Șutul spaniolului trece peste poartă.

Min. 40Ocazie mare, Spania! Rodri pătrunde în careu, șutează cu stângul, iar mingea trece din nou, pe lângă poarta lui Popa. România are din nou, mare noroc.

Min 34Ocazie mare, Spania! Popa iese prost din poartă, în urma unei acțiuni ofensive a oaspeților. Baena trage pe lângă poartă.

Min. 31Ocazie mare, Spania! Rodri pătrunde cu mingea la picior în careu, centrează pentru Gomez, care câștigă duelul la cap fără probleme cu Pantea. Și de această dată, ibericii trimit pe lângă poarta lui Popa.

Min. 28Ocazie mare, Spania! Baena trage în forță cu dreptul, de la marginea careului. Mingea trece aproape de poarta lui Popa, care plonjează spectaculos.

Min. 22Ocazie mare, Spania! Sancet driblează mai mulți jucători ai României, șutează la poarta lui Popa, dar mingea este deviată de un fundaș și este corner!

Min. 19 – Pacheco vede primul galben al partidei, după un duel imprudent cu Munteanu. Spaniolul l-a lovit cu cotul în cap pe jucătorul român.

Min. 15 – După primul sfert de oră, Spania consemnează o posesie de 69%. Până acum nu au existat ocazii importante. Doar câteva șuturi pe lângă poartă, din partea ambelor formații.

21:45 – S-a fluierat stardul partidei!

21:35ROMÂNIA U21 vs. SPANIA U21, echipele de start. Târnovanu și Valentin Țicu, convocați și neutilizați la naționala mare, sunt rezerve. Deși Louis Munteanu se află în aceeași situație, el a prins echipa de start. Screciu, care a jucat 84 de minute în Elveția, e indisponibil pentru acest meci, care se joacă la doar 48 de ore de la duelul din Lucerna. Cel mai probabil, Screciu va intra cu Ucraina, așa cum a declarat deja Emil Săndoi.

România U21: Popa – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Ișfan, Albu, Pitu – L. Munteanu, Bîrligea, Oct. Popescu

Rezerve: Târnovanu, Gorcea, Țicu, Lixandru, Petrila, Miculescu, Markovic, Cîmpanu, Mazilu, Dumitrescu, Pop

Selecționer: Emil Săndoi

Spania U21: Tenas – Martinez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Alex Baena – Rodri, Sancet, Sergio Gomez – Abel Ruiz

Rezerve: Agirrezabala, Leo Roman, V.Gomez, Guillamon, Riquelme, Barrenetxea, Gila, Veiga, Oroz, Sanchez. Camello, Bernabe

Selecționer: Santi Denia

ARBITRU: Erik Lambrechts, A1: Jo de Weirdt, A2: Kevin Monteny (toți din Belgia)

STADION: Steaua (București)

21:30 – Surprize în primele meciuri de la EURO 2023 U21. Georgia a învins Portugalia cu 2-0, iar Ucraina a câștigat cu același scor în fața Croației, pe Stadionul Giulești. Belgia și Olanda au remizat, 0-0.

România – Spania este ultimul meci al zilei, care este SOLD-OUT, potrivit FRF. Suporterii din țara noastră au foame de fotbal. 31.000 de locuri este capacitatea Stadionului Steaua.


Știrea inițială

Miercuri, 21 iunie, România debutează la Campionatul European de Fotbal (EURO) U21. „Tricolorii” se confruntă în primul meci cu favoriții grupei, Spania. 

România – Spania U21 se joacă pe Stadionul din Ghencea (Steaua). Cele mai importante informații despre partida de diseară vor fi actualizate pe site-ul RomâniaTV.net.

Meciul va fi transmis pe TV, la TVR 1. Arena din București va fi aproape plină. Fanii naționalei au profitat de entuziasmul general de găzduirea turneului și de biletele ieftine, de 25-35 de lei.

România U21 vs. Spania U21, echipe probabile

România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Ișfan, Lixandru, Albu, Petrila – Bârligea, L. Munteanu. Selecționer: Emil Săndoi

Spania U21: Tenas – A. Martinez, Gila, Pacheco, M. Sanchez – Sancet, Rodri, Baena – Barrenetxea, A. Ruiz, Riquelme. Selecționer: Sanchez Denia.

România U21 vs. Spania U21, cotele de la casele pariuri

Potrivit caselor de pariuri, România are o cotă de 9.50 la victorie, iar oaspeții doar 1.40. Pentru egal, „tricolorii” sunt cotați cu o cotă de 5.65.

În ultimele meciuri, România U21 a remizat cu Germania U21, 0-0, a pierdut cu 0-2 în fața Portugaliei U21 și a făcut egal cu Olanda U21, 0-0.

În ultimele partide, Spania U21 a făcut egal, 1-1 cu Mexic U23, 0-0 cu Franța U21, a bătut Elveția U21 cu 3-2, Japonia U21 cu 2-0 și Norvegia U21 cu 3-0.

În precedentele întâniri, din septembrie 2022, Spania U21 a câștigat cu 4-1, iar în martie 2019, ibericii au învins cu 1-0.

VEZI AICI programul complet al meciurilor de fotbal U21 – EURO 2023, găzduite la București. 

Grupele EURO 2023 U21

GRUPA A: Georgia (gazdă), Belgia, Olanda, Portugalia

GRUPA B: România (gazdă), Ucraina, Croația, Spania

GRUPA C: Cehia, Israel, Anglia, Germania

GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'