România-Ucraina LIVE PROTV. Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a vorbit despre meciul cu Ucraina, primul al tricolorilor la EURO 2024.
Echipa naţională joacă meciul cu Ucraina luni, de la ora 16:00, la Munchen, fiind prima partidă a tricolorilor la Campionatul European din Germania.
În Grupa E la EURO 2024, România va mai juca meciurile cu Belgia, la data de 22 iunie, la Koln, şi cu Slovacia, la data de 26 iunie, la Frankfurt.
ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Promisiunea lui Iordănescu pentru fani
Brigada de arbitri pentru România – Ucraina este: Glenn Per Nyberg la centru, Mahbod Beigi și Andreas Soderqvist asistenți. În camera VAR vor fi Rob Dieperink, Pol van Boekel ambii Olanda și Jérôme Brisard (Franța).
„Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi disciplină orice este posibil.
Aşa că pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren. În acelaşi timp, suntem convinşi că vom avea o opoziţie extrem de serioasă. Adversarul are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră”, a spus selecţionerul Edi Iordănescu.
Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas – Edi Iordănescu
În 2016, Bogdan Racoviţan era un suporter înfocat al echipei naţionale a României, încurajându-i pe tricolori la EURO 2016, scrie frf.ro.
Acum, la opt ani distanţă, Bogdan ar putea evolua la EURO 2024, fiind inclus în lotul de 26 de jucători convocat de selecţionerul Edward Iordănescu.
Născut la Dijon, în Franţa, în urmă cu 24 de ani, pentru Bogdan Racoviţan nu a existat niciodată vreo îndoială în privinţa echipei naţionale pentru care dorea să joace. Încă de mic, visul său a fost să îmbrace tricoul galben al României.
“În 2016, la meciul cu Elveţia, am fost acolo, am fost suporter. Am fost cu tata şi am participat la acel Fan Walk, apoi m-am aflat în tribune. Nu mă gândeam atunci că voi ajunge şi eu la EURO”, a declarat Bogdan.
Amintim că România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, la Munchen, apoi Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la FrankfurT, live la Pro Tv şi Voyo.
Daniel Horhogea, în vârstă de 40 de ani, a transformat calificările României la EURO în provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franţa, din 2016, când parcurge distanţa dintre România şi ţara gazdă de la EURO în alergare, informează frf.ro.
Călătoria de anul acesta a durat 25 de zile şi a însemnat, cumulat în jur de 1.400 de kilometri. Fan Dinamo, Daniel a plecat de la Stadionul „Ştefan cel Mare” din Bucureşti şi a ajuns la Munich Fussball Arena, unde România joacă primul meci la EURO 2024, contra Ucrainei.
A întâlnit în drumul său mulţi oameni uimiţi de ceea ce şi-a propus să facă. „Ai nevoie de o doză de curaj ca să duci la bun sfârşit (n.r. o asemenea călătorie). S-ar putea să ai şi probleme, am avut şi eu glezne umflate, probleme cu tibia, dar astea sunt probleme medicale pe care le poţi întreţine cu un pic de kineto, masaj, nişte medicamente. Dar mental, în fiecare dimineaţă trebuie să te trezeşti şi să ai un plan. Eu n-am avut nimic structurat, a fost o necunoscută şi am avut parte de oameni faini.”
Sunt oamenii care le-au ajutat cei care au creat şi cele mai memorabil experienţe ale acestei călătorii. Oamenii care l-au primit la ei acasă ca pe un membru al familiei, care i-au gătit, care l-au luat cu maşina când a plouat torenţial şi i-au cumpărat apoi un ceai cald, chiar dacă nu vorbeau engleză, oamenii care au avut încredere să-i dea cheia de la apartament ca să se poată odihni.
Dacă e ceva ce a învăţat în aventura lui de aproape o lună e să nu aibă aşteptări şi aşa se raportează şi la călătoria EURO 2024 pe care Echipa Naţională o începe la München. „Cele 25 de zile de călătorie mi-au zis să nu am aşteptări. Îmi doresc doar ca jucătorii să lupte pentru Echipa Naţională. Fiecare generaţie are drumul ei şi dorinţa de a face ceva – eu cred în aceşti băieţi. Am văzut dăruire.”
Întrebat dacă invazia Rusiei asupra Ucrainei îi dă adversarei de mâine o motivaţie suplimentară, Iordănescu a evitat să vorbească despre acest lucru. El a explicat că din punct de vedere sportiv Ucraina are avantajul experienţei la turneele finale.
„Eu sunt un om al păcii, îmi doresc pacea, dar suntem la un eveniment sportiv şi e important să rămânem prezenţi aici, mai ales că nu avem capacitatea să schimbăm nimic. Din punct de vedere sportiv, pot spune că Ucraina are un soi de avantaj… în primul rând experienţa. Pentru că Ucraina se află la al patrulea turneu final consecutiv, a fost şi sfertfinalistă, iar asta înseamnă încredere. Are 15-16 jucători care au deja experienţa unui turneu final. Ei sunt obişnuiţi cu miza, pentru că la cluburi se bat pentru trofee an de an. Şi asta oferă un avantaj Ucrainei, îi oferă mai mult echilibru, mai multă încredere. Dar noi am încercat să ne pregătim mental cât mai bine pentru acest moment şi avem cu siguranţă atuurile noastre care pot compensa diferenţa de experienţă”, a subliniat el.
În ceea ce priveşte recuperarea jucătorilor Denis Alibec şi Andrei Burcă, accidentaţi la echipele de club, selecţionerul României a afirmat: „Au fost probleme medicale. Avem însă un staff medical competent, s-a lucrat 24 din 24 de ore, am reuşit să mai îndreptăm lucrurile. Cu siguranţă mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar mâine să ne ajute Dumnezeu să fim inspiraţi în toate deciziile pe care le luăm. La bază va fi o analiză complexă şi la fel sper să fim inspiraţi pe parcursul jocului cu reacţiile pe care le vom avea de pe bancă. Eu garantez însă că mental fiecare jucător este la capacitate maximă”.
Edward Iordănescu a menţionat că echipa naţională a României este pregătită să arate cea mai bună versiune a ei la acest turneu final.
„Îmi doresc ca prin tot ceea ce facem la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului românesc, un exemplu că poţi face performanţă atunci când faci lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă convingere. Suporterilor români le promit ce le-am promis şi în alte rânduri, şi anume că acest grup de la echipa naţională va da totul, indiferent de momentele prin care va trece, pentru că vom întâlni cele mai bune echipe. Istoricul echipei naţionale la Campionatul European nu este unul foarte bogat şi ne dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, să fim un exemplu pentru tineri. Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a adăugat tehnicianul.
Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Ucrainei, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în prima sa partidă de la Campionatul European din Germania.
În celelalte două partide din Grupa E, România va înfrunta selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.