România-Ucraina LIVE PROTV. Iordănescu: „Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Munchen, înaintea partidei cu Ucraina, prima de la EURO 2024, că prima reprezentativă va da totul şi că e pregătită să lupte pentru fiecare metru de teren.
Filip Stan
17 iun. 2024, 12:53
România-Ucraina LIVE PROTV. Iordănescu:

România-Ucraina LIVE PROTV. Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a vorbit despre meciul cu Ucraina, primul al tricolorilor la EURO 2024.

Echipa naţională joacă meciul cu Ucraina luni, de la ora 16:00, la Munchen, fiind prima partidă a tricolorilor la Campionatul European din Germania.

În Grupa E la EURO 2024, România va mai juca meciurile cu Belgia, la data de 22 iunie, la Koln, şi cu Slovacia, la data de 26 iunie, la Frankfurt.

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Promisiunea lui Iordănescu pentru fani

Brigada de arbitri pentru România – Ucraina este: Glenn Per Nyberg la centru, Mahbod Beigi și Andreas Soderqvist asistenți. În camera VAR vor fi Rob Dieperink, Pol van Boekel ambii Olanda și Jérôme Brisard (Franța).

„Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi disciplină orice este posibil.

Aşa că pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren. În acelaşi timp, suntem convinşi că vom avea o opoziţie extrem de serioasă. Adversarul are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră”, a spus selecţionerul Edi Iordănescu.

Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas – Edi Iordănescu

România-Ucraina LIVE PROTV: Bogdan Racoviţan, suporter înfocat în 2016, tricolor în 2024 – VIDEO

În 2016, Bogdan Racoviţan era un suporter înfocat al echipei naţionale a României, încurajându-i pe tricolori la EURO 2016, scrie frf.ro.

Acum, la opt ani distanţă, Bogdan ar putea evolua la EURO 2024, fiind inclus în lotul de 26 de jucători convocat de selecţionerul Edward Iordănescu.

Născut la Dijon, în Franţa, în urmă cu 24 de ani, pentru Bogdan Racoviţan nu a existat niciodată vreo îndoială în privinţa echipei naţionale pentru care dorea să joace. Încă de mic, visul său a fost să îmbrace tricoul galben al României.

“În 2016, la meciul cu Elveţia, am fost acolo, am fost suporter. Am fost cu tata şi am participat la acel Fan Walk, apoi m-am aflat în tribune. Nu mă gândeam atunci că voi ajunge şi eu la EURO”, a declarat Bogdan.

 

Amintim că România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, la Munchen, apoi Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la FrankfurT, live la Pro Tv şi Voyo.

Tricolorii la Euro 2024: 1.400 de kilometri pentru tricolor. Un suporter a alergat distanţa de la Bucureşti la München, pentru primul meci al României

Daniel Horhogea, în vârstă de 40 de ani, a transformat calificările României la EURO în provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franţa, din 2016, când parcurge distanţa dintre România şi ţara gazdă de la EURO în alergare, informează frf.ro.

Călătoria de anul acesta a durat 25 de zile şi a însemnat, cumulat în jur de 1.400 de kilometri. Fan Dinamo, Daniel a plecat de la Stadionul „Ştefan cel Mare” din Bucureşti şi a ajuns la Munich Fussball Arena, unde România joacă primul meci la EURO 2024, contra Ucrainei.

A întâlnit în drumul său mulţi oameni uimiţi de ceea ce şi-a propus să facă. „Ai nevoie de o doză de curaj ca să duci la bun sfârşit (n.r. o asemenea călătorie). S-ar putea să ai şi probleme, am avut şi eu glezne umflate, probleme cu tibia, dar astea sunt probleme medicale pe care le poţi întreţine cu un pic de kineto, masaj, nişte medicamente. Dar mental, în fiecare dimineaţă trebuie să te trezeşti şi să ai un plan. Eu n-am avut nimic structurat, a fost o necunoscută şi am avut parte de oameni faini.”

PRO TV LIVE VIDEO ROMÂNIA – UCRAINA ONLINE STREAMING: Începe balul, să ţinem pumnii strânşi tricolorilor!

Sunt oamenii care le-au ajutat cei care au creat şi cele mai memorabil experienţe ale acestei călătorii. Oamenii care l-au primit la ei acasă ca pe un membru al familiei, care i-au gătit, care l-au luat cu maşina când a plouat torenţial şi i-au cumpărat apoi un ceai cald, chiar dacă nu vorbeau engleză, oamenii care au avut încredere să-i dea cheia de la apartament ca să se poată odihni.

Dacă e ceva ce a învăţat în aventura lui de aproape o lună e să nu aibă aşteptări şi aşa se raportează şi la călătoria EURO 2024 pe care Echipa Naţională o începe la München. „Cele 25 de zile de călătorie mi-au zis să nu am aşteptări. Îmi doresc doar ca jucătorii să lupte pentru Echipa Naţională. Fiecare generaţie are drumul ei şi dorinţa de a face ceva – eu cred în aceşti băieţi. Am văzut dăruire.”

Întrebat dacă invazia Rusiei asupra Ucrainei îi dă adversarei de mâine o motivaţie suplimentară, Iordănescu a evitat să vorbească despre acest lucru. El a explicat că din punct de vedere sportiv Ucraina are avantajul experienţei la turneele finale.

„Eu sunt un om al păcii, îmi doresc pacea, dar suntem la un eveniment sportiv şi e important să rămânem prezenţi aici, mai ales că nu avem capacitatea să schimbăm nimic. Din punct de vedere sportiv, pot spune că Ucraina are un soi de avantaj… în primul rând experienţa. Pentru că Ucraina se află la al patrulea turneu final consecutiv, a fost şi sfertfinalistă, iar asta înseamnă încredere. Are 15-16 jucători care au deja experienţa unui turneu final. Ei sunt obişnuiţi cu miza, pentru că la cluburi se bat pentru trofee an de an. Şi asta oferă un avantaj Ucrainei, îi oferă mai mult echilibru, mai multă încredere. Dar noi am încercat să ne pregătim mental cât mai bine pentru acest moment şi avem cu siguranţă atuurile noastre care pot compensa diferenţa de experienţă”, a subliniat el.

În ceea ce priveşte recuperarea jucătorilor Denis Alibec şi Andrei Burcă, accidentaţi la echipele de club, selecţionerul României a afirmat: „Au fost probleme medicale. Avem însă un staff medical competent, s-a lucrat 24 din 24 de ore, am reuşit să mai îndreptăm lucrurile. Cu siguranţă mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar mâine să ne ajute Dumnezeu să fim inspiraţi în toate deciziile pe care le luăm. La bază va fi o analiză complexă şi la fel sper să fim inspiraţi pe parcursul jocului cu reacţiile pe care le vom avea de pe bancă. Eu garantez însă că mental fiecare jucător este la capacitate maximă”.

Edward Iordănescu a menţionat că echipa naţională a României este pregătită să arate cea mai bună versiune a ei la acest turneu final.

„Îmi doresc ca prin tot ceea ce facem la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului românesc, un exemplu că poţi face performanţă atunci când faci lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă convingere. Suporterilor români le promit ce le-am promis şi în alte rânduri, şi anume că acest grup de la echipa naţională va da totul, indiferent de momentele prin care va trece, pentru că vom întâlni cele mai bune echipe. Istoricul echipei naţionale la Campionatul European nu este unul foarte bogat şi ne dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, să fim un exemplu pentru tineri. Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a adăugat tehnicianul.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Ucrainei, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în prima sa partidă de la Campionatul European din Germania.

În celelalte două partide din Grupa E, România va înfrunta selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'