România va contesta nota Sabrinei Voinea la TAS. Filmare-bombă prezentată de Nadia Comăneci: „”Eu nu văd călcâiul atingând solul. Voi vedeţi?” VIDEO

La Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, gimnastica românească a fost implicată într-un scandal major, după ce sportivele românce Sabrina Maneca Voinea și Ana Maria Bărbosu au fost aparent nedreptățite de deciziile arbitrilor.
Filip Stan
06 aug. 2024, 12:59
România va contesta nota Sabrinei Voinea la TAS. Filmare-bombă prezentată de Nadia Comăneci:
România va contesta nota Sabrinei Voinea la TAS. Filmare-bombă prezentată de Nadia Comăneci: ""Eu nu văd călcâiul atingând solul. Voi vedeţi?"

România va contesta nota Sabrinei Voinea la TAS. Sabrina Voinea a fost inițial notată cu 13.700 pentru exercițiul ei de la sol, plasându-se pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu a obținut aceeași notă, clasându-se pe locul 4. Contestația depusă de antrenorii români privind nota Sabrinei Voinei a fost respinsă, în timp ce contestația echipei americane pentru nota sportivei Jordan Chiles a fost acceptată, ceea ce a dus la promovarea acesteia pe locul 3, cu o notă modificată la 13.766, lăsând astfel România fără medalie.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), a reacționat la acest incident, exprimându-și nemulțumirea față de deciziile arbitrilor și confirmând că Federația Română de Gimnastică va depune o plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Acesta a subliniat că există argumente clare în favoarea Sabrinei Voinea și a deciziei corecte pe care ar fi trebuit să o primească.

„Furt este un cuvânt mult prea dur, dar faptul că echipa Sabrinei a depus o contestație care nu a fost acceptată, iar echipa SUA a depus o contestație și a fost aprobată, aici se ridică câteva semne de întrebare. Noi am trimis aseară o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, am primit răspuns astăzi că a ajuns și a fost primită. Federația Română de Gimnastică va contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Noi ne ne batem pentru pentru drepturile Sabrinei și pentru ca nota care trebuia să o primească să fie cea corectă. Acum, să vedem cum evoluează lucrurile”, a declarat Mihai Covaliu.

Citeşte şi: Camelia Voinea anunţă retragerea din sport a fiicei sale, Sabrina, după umilința de la JO 2024: „Aici am întrerupt gimnastica! Atât am putut suporta!”

Şeful COSR a mai spus că este de înțeles supărarea și frustrarea sportivelor, dar că nu crede că Sabrina Voinea se va retrage din competiții, considerând-o o luptătoare care va continua să reprezinte România la cel mai înalt nivel.

„E normal ca atunci când ești supărat, e normal să ai tot felul de reacții de acest gen, dar eu am transmis un mesaj în care le-am spus că lucrul acesta nu face decât să demonstreze că sunt valoroase și că pot câștiga medalii pentru România.  E normal, e un moment greu, dificil, dar nu cred că Sabrina se va da bătută pentru că este o luptătoare și deja are un challenge”, a precizat şeful COSR.

Această situație a generat o reacție puternică și din partea fostei mari gimnaste Nadia Comăneci, care s-a interesat personal de motivele pentru care nota Sabrinei Voinea a fost scăzută și a postat o filmare pe rețelele sociale, atrăgând atenția asupra acestei nedreptăți: „Eu nu văd călcâiul atingând solul. Voi vedeți?”.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în maioneza de casă pentru a-i da cel mai bun gust. Un simplu ingredient îi dă o savoare de care nu te mai saturi
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Ce nu ai voie să pui pe scara blocului
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
CRESC facturile după expirarea plafonului! 5 milioane de români vor scoate mai mulți bani din buzunar
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Escrocherie sinistră: avocați vânători de accidente. Victimele, stoarse de bani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Tatăl lui Cătălin Măruță, internat la Institutul Matei Balș din Capitală! A fost depistat pozitiv cu COVID-19/ EXCLUSIV
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Detaliul incredibil observat la priveghiul legendarului Nicu Covaci. Ce este desenat chiar pe sicriu
Capital.ro
Ordinul care intră în vigoare în România! Proprietarii de locuințe, obligați să obțină certificatul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
A fost prins Diavolul, cel mai căutat fugar! Lucra ca polițist când a comis teribila crimă
substantial.ro
Nadia Comăneci și controversele olimpice: De la Montreal 1976 la Moscova 1980
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!