Principalii beneficiari vor fi Franţa, căreia ar urma să-i fie restituită o sumă de aproximativ un miliard de euro, Germania, 779 milioane de euro, Polonia, 316 milioane de euro, şi Finlanda, 180 de milioane de euro.
În schimb, un număr de nouă state europene vor trebui să plătească contribuţii suplimentare la bugetul UE, ca urmare a introducerii noii metodologii de calcul. Cea mai mare plată, de aproximativ 2,1 miliarde de euro, ar urma să fie făcută de Marea Britanie, urmată de Olanda, 642 milioane de euro, şi Italia, 340 milioane de euro. Chiar şi Cipru şi Grecia, ţări care au beneficiat de programe de asistenţă internaţională, vor trebui să plătească o sumă suplimentară de 42 şi respectiv 89 milioane de euro.
În cazul României, contribuţia sa la bugetul UE pentru perioada 1995-2013 a fost revizuită în jos cu 106,5 milioane de euro până la 75,1 milioane de euro (331,3 milioane lei). Potrivit Financial Times, din suma de 331,3 milioane de lei pe care România trebuie să o plătească la bugetul UE pentru perioada 1995-2013, circa 9,5 milioane de lei provin din încasările de TVA, în timp ce 328,1 milioane de lei provin din venitul naţional brut.
Oficialii UE susţin că aceste modificări reflectă o schimbare a regulilor contabile. Economiile din întreaga lume introduc treptat un nou sistem de măsurare a Produsului Intern Brut, care ţine cont şi de elemente precum prostituţia sau drogurile. În funcţie de PIB-ului unei ţări se calculează şi contribuţia ţării respective la bugetul UE.