Românii, afectaţi de seismele din ultima perioadă. De 10 ori mai multe cereri de despăgubiri după cutremure

Sute de case au fost afectate de cutremurele din ultima perioadă. De 10 ori mai mulţi proprietari de locuinţe au cerut despăgubiri în primele 4 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut! Numai în primele luni ale acestui an, peste 500 de familii au primit despăgubiri de peste 1 milion de lei. Banii au fost viraţi din fondul asigurărilor obligatorii. Cei mai afectaţi sunt românii din Vrancea.
Filip Stan
18 mai 2015, 14:46
Românii, afectaţi de seismele din ultima perioadă. De 10 ori mai multe cereri de despăgubiri după cutremure

Cutremurele din ultima perioadă au băgat spaima în români. Tot mai mulţi oameni s-au trezit cu casele afectate de seisme, şi au fost nevoiţi să ceară bani pentru reparaţii de la firmele de asigurări. Numai în primele 4 luni ale acestui an, peste 790 de români au cerut despăgubiri, de zece ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut!

Cele mai multe locuinte afectate au fost in zona Vrancea, in aceasta zona s-au produs aproape 150 de cutremure de la inceputul acestui an, la care mai adaugam si seria de cutremure de la sfarsitul anului trecut, cand am avut parte si de cel mai puternic seism din ultimii 10 ani, resimtit in aproape toata tara.

Potrivit România TV, singura consolare a acestor oameni este că au primit bani pentru reparaţii, în valoare de peste 1 milion de lei. Însă nu doar cutremurele au creat pagube, ci şi inundaţiile şi alunecările de teren, în urma cărora peste 200 de locuinţe au fost afectate.

Cu toate acestea, gradul de asigurare la nivelul ţării rămâne sub 20%, în condiţiile în care cea mai scumpă poliţă, cea pentru casele din beton sau cărămidă, costă doar 20 de euro pe an.

Un cutremur cu magnitudine 3.4 în zona Vrancea – Buzău a avut loc la o adâncime de 152 kilometri, duminică. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (48 km), Focșani (52 km), Râmnicu Sărat (52 km) și Mărășești (60 km).

Primăria Capitalei a publicat pe 29 aprilie 2015 lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 187 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 184 au un risc ridicat de prăbuşire.

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 187 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 184 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.

Alte 307 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 86 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

CITEŞTE ŞI Clădirile cu risc seismic din Bucureşti care vor fi consolidate în acest an

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1609.

CONSULTĂ LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 41 de clădiri.

DailyBusiness
Produsul iubit din comunism revine în magazine! Prețul mic va câștiga inimile tuturor românilor
Spynews
Cu ce poți înlocui fulgii de ovăz la micul dejun. Rețeta este simplă și gustoasă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Orașul important care s-a umplut de șobolani: „Când mergi pe străzi, sub picioarele tale, sistemul de canalizare e infestat cu ei”
Capital.ro
Dispare numerarul? Ce se va întâmpla cu banii cash. Nu e obligatoriu să accepte numerar
Playtech.ro
Planta care alungă rapid șoarecii și șobolanii. Mulți români o au în casă, dar puțini știu cât de eficientă este
DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Adevarul
Ritualul bizar ce provoacă indignare: Preoți și copii în centrul unei controverse virale. „Asta e România reală, nu cea din bulele unora”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Horoscop februarie 2024. Ce noutăți vor apărea pentru nativii zodiilor
Spynews
Horoscop duminică, 2 februarie 2025: Se anunță o zi plină pentru Gemeni
Evz.ro
Încă o problemă pentru șoferi. Statul le ia banii pe loc
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Cutremurător! Medicul care ar fi operat-o pe Liuba, tânăra moartă în Chișinău, nu ar fi avut licență: „Un preţ plătit pentru o eroare a cuiva”
Cancan.ro
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu s-a răzgândit. A făcut anunțul în direct la TV: Nu doresc altceva
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Poliţia de Frontieră: Peste 260.000 de verificări digitale ale documentelor de identitate în prima lună în Schengen
MediaFlux
Poți afla ACUM când vei ieși la PENSIE. Ce poți face dacă vrei să te pensionezi MAI REPEDE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pensionarii care primesc 1000 de lei la pensie. Cine sunt norocoșii