Românii au inventat îngheţata care calmează tusea. Produsul are prorietăţi incredibile și ar putea reprezenta un remediu bun pentru ameliorarea tusei.
„Vorbim despre o îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată. Aroma se va elibera treptat şi va lăsă un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore poate după consum. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei”, a declarat Isabela Anghel, inovatoarea produsului, conform Monitorul de Galaţi. Îngheţata ar putea să fie lansată pe piaţă, iar preţul ar fi circa 6 lei pe cupă.
„O îngheţată care să facă bine la tuse, la gât, este o noutate. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale. Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. De asemenea, aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii”, a mai adăgat Isabela Anghel.
Planta care curăţă plămânii, tratează răceala, calmează tusea şi scade tensiunea arterială
Cel de-al doilea produs inventat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este un ceai fermentat. „Prezint Kombucha sau ceaiul fermentat. Avem pregătite două mostre, un Kombucha aromatizat cu mentă marocană şi unul cu fructe de aronia. Inovaţia constă în găsirea unui procedeu de realizare a acestei băuturi fermentare care să poată fi consumată cât mai rapid, deci să ajungă la consumator cât mai repede, astfel încât toate calităţile acestei băuturi să poate să îşi facă efectul. Are o concentraţie de alcool de sub 0,1 la sută, deci nu vom recomanda această băutură celor sub 14 ani. Fiind o băutură vie, întrucât înăuntru sunt bacterii şi drojdii, cu cât stă mai mult, ele evoluează. Atunci recomandarea noastră este că ar trebuie consumat într-un termen de maximum o săptămână, cu condiţia să fie păstrat la frigider, pentru a nu fermenta”, a declarat Mihail Balaban.