Este vorba despre compania Lidas, care este prezentă pe piaţă din 1993 şi deţine în prezent o fabrică în localitatea Mineri tot din Tulcea, dar şi o moară proprie, precum şi două depozite de stocare a materiei prime.
Pentru a vizita fabrica de produse de panificaţie, persoanele interesate au stat la rând chiar şi 30 de minute pentru a primi o vestă reflectorizantă, apoi în grupuri de câte 20 de persoane au intrat în fabrică, la finele turului depunând cereri pentru un loc de muncă.
„Sunt de la Poşta, un sat la 8 kilometri distanţă. Contează să avem un mijloc de transport asigurat. Am mai muncit cu ziua, la câmp. La Tulcea, dacă mă angajez, îmi cheltuiesc salariul pe transport. Mă angajez la ce au nevoie. Nu am pretenţii”, a declarat Maria Grigore, potrivit Agerpres.
Satul Cataloi este situat în comuna Frecăţei, în zona de dealuri a judeţului.
La Ziua porţilor deschise din fabrica de panificaţie au participat şi persoane din judeţul Constanţa.
„Am lucrat în afară, dar s-au stricat lucrurile şi acolo. Am lucrat la o fabrică de asta din Anglia. Dacă ne acceptă să muncim, rămânem aici. Am neamuri în judeţ şi stau la ele”, a afirmat Adrian Bonţoi, din Techirghiol.
Printre cei care-i ghidează pe vizitatori în noul complex este şi directorul general executiv al companiei Lidas, Liviu Şotre.
„Suntem plăcut impresionaţi de ce se întâmplă. Suntem într-o criză a forţei de muncă şi ne bucurăm să vedem că oamenii apreciază o astfel de investiţie (…) Avem peste 30 de tipuri de locuri de muncă şi avem nevoie de peste 200 de angajaţi.
O parte au fost recrutaţi deja pentru locurile care au necesitat o perioadă mai lungă de training. Pentru alte posturi începem acum recrutarea. Nu căutăm neapărat experienţă, ci oameni care vor să înveţe şi care vor să evolueze. Noi le asigurăm formarea”, a declarat Şotre.
El a mai spus că investiţia este una dintre cele mai importante din domeniul panificaţiei din Europa.
„Din informaţiile din industrie, este cea mai mare investiţie din Marea Britanie până în Rusia în domeniul panificaţiei. Dimensiunea nu este poate cea mai mare, dar ne deosebim prin nivelul de tehnologie şi de automatizare.
Am folosit cele mai noi tehnologii disponibile pe piaţă, chiar i-am provocat pe furnizori pentru a face un pas în plus pentru anumite tehnologii pe care le aveau în faza de cercetare şi am stabilit împreună să le implementăm în fabrica noastră, să facem cercetarea împreună şi să mergem mai departe.
În zona de eficienţă energetică, am folosit cele mai noi tehnologii disponibile astăzi pe piaţă, astfel încât acest complex, chiar dacă nu va fi cel mai mare, va fi cel mai modern complex din industria noastră”, a menţionat directorul.
Potrivit acestuia, noua fabrică va începe să fie testată în vederea punerii în folosinţă în luna martie.
Compania privată va organiza Ziua porţilor deschise şi sâmbătă, 21 ianuarie, precum şi la finele săptămânii viitoare.
La finele lunii decembrie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea erau înregistraţi 2.967 de şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,09%.