Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la asta. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”

Românii trebuie să știe că după ce au fost infectați cu coronavirus este posibil să sufere în continuare de varianta de lungă durată.
Alina Costache
18 apr. 2021, 12:41
Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la asta. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”

Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la ast. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”. Boala se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară.

Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la asta. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”

Mai multe lucruri sugerează că unele persoane care au avut COVID-19 şi se vindecă după infecţia iniţială pot să experimenteze o serie de simptome persistente. Acest sindrom este adeseori numit COVID de lungă durată.

„Și cu această ocazie ne dăm seama că infecția cu SARS-CoV-2 nu este o gripă. Înseamnă mai mult. Deja vorbim de sindromul inflamator care rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp. Jumătate dintre persoanele care au trecut prin infecție au, de exemplu, oboseală, care poate să dureze și trei luni. Sau pot să rămână cu tuse, dureri de cap. Nu înseamnă că nu se rezolvă”, a spus Adrian Marinescu, duminică, la Antena 3.

„Dacă vorbim de simptomele gust, miros care revin mai târziu, de durere de cap, de tuse, acestea se rezolvă destul de ușor, doar răbdare să avem. Dacă vorbim de leziuni importante, ca de exemplu fibroza pulmonară, acolo lucrurile sunt mai complicate și avem nevoie de monitorizare și evaluare post-coronavirus”, a explicat Adrian Marinescu.

Grupul de Comunicare strategică a venit cu noul raport în ceea ce priveşte situaţia cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre.

Până pe 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.027.039 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 936.515 pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 26.072 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.04.2021 (10:00) – 17.04.2021 (10:00) au fost raportate 135 de decese (66 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citește și: Imunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele care au fost infectate. Ce trebuie să ştie toţi românii!

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Atac israelian asupra unei școli din Gaza: 16 morți și 50 de răniți
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!