Românii care au fost infectați cu virusul ucigaș trebuie să aibă grijă la ast. Adrian Marinescu vorbește de lista simptomelor ”LONG COVID”. Boala se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară.
Mai multe lucruri sugerează că unele persoane care au avut COVID-19 şi se vindecă după infecţia iniţială pot să experimenteze o serie de simptome persistente. Acest sindrom este adeseori numit COVID de lungă durată.
„Și cu această ocazie ne dăm seama că infecția cu SARS-CoV-2 nu este o gripă. Înseamnă mai mult. Deja vorbim de sindromul inflamator care rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp. Jumătate dintre persoanele care au trecut prin infecție au, de exemplu, oboseală, care poate să dureze și trei luni. Sau pot să rămână cu tuse, dureri de cap. Nu înseamnă că nu se rezolvă”, a spus Adrian Marinescu, duminică, la Antena 3.
„Dacă vorbim de simptomele gust, miros care revin mai târziu, de durere de cap, de tuse, acestea se rezolvă destul de ușor, doar răbdare să avem. Dacă vorbim de leziuni importante, ca de exemplu fibroza pulmonară, acolo lucrurile sunt mai complicate și avem nevoie de monitorizare și evaluare post-coronavirus”, a explicat Adrian Marinescu.
Grupul de Comunicare strategică a venit cu noul raport în ceea ce priveşte situaţia cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre.
Până pe 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.027.039 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 936.515 pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 26.072 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 16.04.2021 (10:00) – 17.04.2021 (10:00) au fost raportate 135 de decese (66 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 11 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.