Românii care au furat un ATM de bitcoin cu scule aduse din Italia, prinşi pe aeroport

Doi bărbaţi, cercetaţi pentru că au furat un bancomat pentru bitcoin dintr-un restaurant din Capitală. Prejudiciul este de peste 87.000 de lei.
Filip Stan
27 feb. 2024, 15:27
Românii care au furat un ATM de bitcoin cu scule aduse din Italia, prinşi pe aeroport

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru sustragerea unui bancomat pentru bitcoin dintr-un restaurant din Bucureşti, fapta fiind comisă în luna ianuarie. Cei doi s-au înţeles în prealabil, au închiriat o maşină din Italia şi au cumpărat instumente necesare furtului, urmând să transporte ATM-ul cu vehiculul închiriat. Ambii au fost prinşi pe aeroport.

Poliţia Capitalei a instrumentat un dosar privind sustragerea unui ATM bitcoin, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei.   ”În fapt, la data de 19 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 03.30, din incinta unui restaurant, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin. Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de către doi bărbaţi, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Atacul cibernetic care a afectat mai multe spitale. Hackerii cer o răscumpărare de 3,5 Bitcoin

În urma unei înţelegeri prealabile, cei doi au închiriat o maşină din Italia şi au achiziţionat instrumente specifice spargerii şi transportului bancomatului.

”Ulterior, ar fi supravegheat locaţia vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluţiei infracţionale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, în 24 ianuarie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească ţara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

VIDEO! Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING! Te sună hoții să-ți spună că cineva s-a prezentat cu buletinul tău la bancă și a vrut să facă un credit de 40.000 lei!

”În baza probatoriului administrat, cel în cauză  a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cu privire la celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Astfel, au  fost demarate activităţi specifice în vederea depistării acestuia. Întrucât existau date şi indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenţionează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării”, a mai precizat Poliţia Capitalei.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Laura Cosoi a născut: Prima imagine cu proaspăta mămică și bebelușul ei! Ce nume special a ales
DailyBusiness
ATENȚIE! CNPP a publicat LISTA veniturilor în funcție de care românii vor primi mai mulți bani
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum să cureți rapid cuptorul cu microunde. Ingredientele costă mai puțin de 6 lei
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Operațiuni coordonate de vandalism afectează operatorii telecom din Franța
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!