Românii care consumă, produc sau recomandă steroizi, condamnaţi la închisoare. Anunţul făcut de autorităţi!

Românii care consumă, produc sau recomandă steroizi la sălile de sport primesc pedeapsa cu închisoarea. Legea prin care după zece ani a fost reincriminat traficul de anabolizanți a fost votată de Parlament și așteaptă să fie promulgată. Vânzătorii de steroizi ar putea primi și cinci ani de închisoare. 
Filip Stan
06 iul. 2021, 20:49
Românii care consumă, produc sau recomandă steroizi, condamnaţi la închisoare. Anunţul făcut de autorităţi!

Românii care consumă, produc sau recomandă steroizi, condamnaţi la închisoare. Agenția Națională Antidoping a cerut pedepse aspre din cauza problemelor de sănătate pe care le provoacă acest consum de substanțe interzise: în unele cazuri, anabolizantele s-au dovedit letale.

Românii care consumă, produc sau recomandă steroizi, condamnaţi la închisoare. Anunţul făcut de autorităţi!

„Cunosc mai multe situații, chiar și deces survenit din cauza consumului de substanțe anabolizante. Din păcate, acest flagel nu a fost stopat, a crescut de la o zi la alta. Sterorizii și hormonii de creștere sunt prevăzuți în noua lege ca substanțe cu grad de risc, iar cei care le experimentează, produc sau livrează sub orice formă pot fi trimiși la închisoare de la un an la cinci ani.”, spune Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, pentru Digi 24.

Studiile arată că între 15% și 25 % dintre persoanele care trec pe la sala de fitness consumă astfel de substanțe. Odată cu noua lege, Agenția Națională Antidoping va avea pârghiile legale pentru a opri competițiile sportive private acolo unde nu se fac teste-antidoping și unde se refugiau sportivii suspendați din cauză că au fost testați pozitiv la substanțe interzise.

Legea actuală prevede doar amenzi
Legea care e în vigoare acum prevede următoarele sancțiuni:

Articolul 13

Fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad mare de risc… – amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei.Oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron și de derivați ai săi, de eritropoietină, de hormoni de creștere, fără drept… – amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.

Articolul 14

Comercializarea și deținerea în sălile de culturism și de fitness a substanțelor dopante cu grad mare de risc, cu excepția steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului și a derivaților săi, a eritropoietinei, a hormonilor de creștere și a substanțelor chimice care sporesc producerea naturală și eliberarea de testosteron sau de hormoni de creștere… – amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.Comercializarea și deținerea în sălile de culturism și de fitness de steroizi anabolici sintetici, de testosteron și de derivați ai săi, de eritropoietină, de hormoni de creștere și de substanțe chimice care sporesc producerea naturală și eliberarea de testosteron sau de hormoni de creștere… – amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.

Articolul 17

Introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de substanțe dopante cu grad mare de risc, fără autorizație emisă de autoritățile competente… – amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.Introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de steroizi anabolici sintetici, de testosteron și de derivați ai săi, de eritropoietină, de hormoni de creștere și de substanțe chimice care sporesc producerea naturală și eliberarea de testosteron sau de hormoni de creștere, fără autorizație emisă de autoritățile competente… – amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei.

Citeşte şi: Tratamentul cu anticorpi care reduce mortalitatea pacienților cu Covid. Ce arată studiul cercetătorilor britanici

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...