Românii care pleacă în Grecia cu mașina atenționează cu privire la amenzile de pe drum. ”A doua primită”

Dacă te gândești să dai o fugă în Grecia pentru câteva zile de relaxare, trebuie să fii pus la curent și cu ultimele informații! Mai exact, mulți dintre români deja s-au confruntat cu numeroase surprize mai puțin plăcute, cum ar fi amenzile!1
Filip Stan
24 iun. 2024, 13:41
Românii care pleacă în Grecia cu mașina atenționează cu privire la amenzile de pe drum. ”A doua primită”

Românii care călătoresc cu mașina spre Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice, se confruntă cu numeroase surprize neplăcute pe drum, inclusiv amenzi „reînviate” de bulgari chiar și după trei ani.

Citește și Cum se ajută turiștii români între ei să facă economie în Grecia: „Dacă este cineva interesat să le preia gratuit”

Zeci de mii de români merg anual cu mașina în Grecia, insula Thassos fiind o destinație preferată, și nu numai.

Mulți nu sunt conștienți de taxele și regulile stricte de circulație din Bulgaria, unde se confruntă adesea cu amenzi și controale riguroase.

Pe grupurile de Facebook destinate turiștilor români, multe persoane au raportat amenzi primite din Bulgaria pentru diverse încălcări ale regulilor de circulație.

„Tocmai ce am primit o amendă de 100 de leva din Bulgaria, din 2021. Aveți idee de procedură? Pot plăti prin internet banking în cont?”, a postat un utilizator, reflectând confuzia și frustrarea multor turiști.

Plata amenzilor din străinătate se dovedește dificilă pentru mulți, iar unii turiști aleg să ignore sancțiunile, considerând că nu vor avea consecințe pe termen lung.

„Și eu… a doua primită”, a spus cineva.

„Și ați plătit comision?”, a întrebat autorul postării. „Dacă plătești comision sau nu, depinde de cardul pe care îl ai și banca”, a răspuns un alt utilizator, conform Gândul.ro.

”E mai bine să plătiți”

Experiențele variază, iar unii recomandă plata amenzilor pentru a beneficia de reduceri, în timp ce alții sugerează că nu vor exista repercusiuni imediate.

„Eu zic că este mai bine să plătiți, și dacă o plătiți în termen de 7 sau 14 zile, nu mai știu exact, plătiți cu 30% mai puțin. Cred că la BCR nu o să fie cine știe cât comisionul, sau Revolut, atât trebuie să aveți grijă să țineți dovada că ați plătit chiar 1, 2 ani, niciodată nu se știe”, a sfătuit o doamnă.

Pe lângă amenzi, turiștii trebuie să fie conștienți de taxele de drum și de pod, cum ar fi taxa de pod la Giurgiu și vignetele pentru Bulgaria.

Te-ar putea interesa și Cât de periculoase au devenit vacanțele în Grecia! Turiștii trebuie să respecte reguli stricte pentru a rămâne în viață

În Grecia se plătesc taxe de autostradă la punctele de taxare, costuri care trebuie luate în considerare la planificarea călătoriei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'