Românii din filmele lui Sergiu Nicolaescu VIDEO

Marele regizor Sergiu Nicolaescu a lăsat moştenire românilor, filme de valoare, prin care prezenţa sa va dăinui veşnic. În pelicule precum "Dacii", "Mircea cel Bătrân", "Mihai Viteazul", "Nemuritorii", "Pistruiatul" şi "Revanşa" au jucat actori de renume.
Marilena Vili
04 ian. 2013, 18:59
Românii din filmele lui Sergiu Nicolaescu VIDEO

Filmul istoric româno-francez „Dacii” a fost regizat în anul 1966 de Sergiu Nicolaescu. Pelicula a fost realizată de Studioul București în colaborare cu Franco-London Film (Franța). Acțiunea filmului se petrece în preajma anilor 86-88 d. Hr, când Domițian, împăratul roman din aceea vreme, a încercat să cucerească Dacia. Rolul regelui Decebal al Daciei a fost interpretat de Amza Pellea.

Acest film a reprezentat debutul în lungmetraj al lui Nicolaescu.

Un alt film istoric, regizat de Sergiu Nicolaescu este „Mircea cel Bătrân”, în anul 1989. Acesta este un film online care arată istoria romanilor în perioada lui Mircea cel Bătrân.

Rolurile principale sunt interpretate de Sergiu Nicolaescu, Șerban Ionescu, Adrian Pintea, Vlad Nemeș, Silviu Stănculescu, Ion Besoiu, Ion Rițiu, George Alexandru, Ioana Pavelescu, Manuela Hărăbor și Colea Răutu.

„Mihai Viteazul” este un film istoric românesc, regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu după scenariul lui Titus Popovici. El a fost realizat de Studioul Cinematografic București și este format din două părți intitulate „Călugăreni” și „Unirea”. Rolul domnitorului Mihai Viteazul este interpretat de actorul Amza Pellea. Alţi actori au mai fost: Olga Tudorache, Irina Gărdescu.

Filmul „Mihai Viteazul” a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1972. El se află pe locul 3 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

„Nemuritorii” este alt film românesc regizat tot de Sergiu Nicolaescu în anul 1974. Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Gheorghe Dinică și Gina Patrichi.

Acțiunea filmului are loc după zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul (1601), când un grup de viteji din fosta lui oaste rătăciți prin diferite orașe ale Europei hotărăsc să se îndrepte spre patria lor, având cu ei o ladă și steagul celor trei țări românești unite (Moldova, Țara Românească și Transilvania). Aceştia reuşesc să facă față obstacolelor care li se ivesc în cale, lucrurile din ladă fiind râvnite atât de austrieci, cât și de unguri sau de turci. În final, foștii oșteni ai lui Mihai Viteazul ajung în țară și mor apărând cu vitejie prețiosul steag al Unirii.

Sergiu Nicolaescu a primit Premiul ACIN pentru interpretare în 1974.

„Pistruiatul” este un serial românesc de propagandă din anul 1973, care însumează 10 episoade. Serialul povestește aventurile ficționale ale băiatului pistruiat Mihai Pleșa, pe măsură ce acesta devine implicat în sprijinirea mișcării ilegaliste. Regizat de Francisc Munteanu, din distribuție au făcut parte Sergiu Nicolaescu, în rolul ilegalistului Andrei, Réka Nagy în rolul principal feminin al profesoarei de istorie și Costel Băloiu, în rolul de debut Pistruiatul.

„Jignitoare pentru noţiunea de film adresat copiilor e tocmai puerilitatea sa. Implauzibil în fiecare scenă”, declara Tudor Caranfil.

Un alt film românesc regizat tot de Sergiu Nicolaescu este „Revanșa” (1978). Acest film continuă acțiunea din filmul „Un comisar acuză” (1974). Rolurile principale sunt interpretate de Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu și Mircea Albulescu.

Filme renumite semnate de Sergiu Nicolaescu, vor rula, gratuit, vineri noaptea, la cinema „Patria” din Bucureşti şi la cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, informează RADEF RomâniaFilm.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!