Românii din străinătate pot aplica pentru un program GRATUIT de burse online

Românii din străinătate interesați să-și deschidă o afacere se vor putea înscrie începând de vineri pentru un program de burse de studiu online, gratuit, derulat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri și fundația Romanian Business Leaders.
Alina Costache
01 iul. 2016, 10:07
Românii din străinătate pot aplica pentru un program GRATUIT de burse online

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a afirmat, la o conferință de presă, că programul „Antreprenori români de pretutindeni” constă în acordarea a 300 de burse de studiu online, gratuit.

Subliniez faptul că aceste burse sunt absolut gratuite, oricine dorește poate să acceseze aceste burse. Dragi români de pretutindeni, dragi posibili antreprenori de pretutindeni, fac un apel la voi și vă invit să aplicați pentru aceste burse. Aceste burse sunt destul de scumpe. (…) Dar datorită parteneriatului între noi, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Fundația Națională a Tinerilor Manageri și Repatriot Romanian Business Leaders, aceste cursuri sunt absolut gratuite pe principiul primul venit, primul servit. Deci, s-a început astăzi, 1 iulie, perioada de înscrieri, va dura până la sfârșitul acestei luni. vă invit să vă înscrieți pentru a căpăta noi competențe în domeniul afacerilor și a antreprenoriatului”, a declarat Stoenescu.

Stoenescu a spus că acest program a fost lansat în premieră, iar informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, www.dprp.gov.ro.

Valentin Miron, reprezentantul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM), a afirmat că Fundația asigură contravaloarea acestor cursuri.

„Contribuția pe care Fundația o aduce în cadrul acestui program o reprezintă contravaloarea acestor cursuri, totalizând 90 de mii de lei, pe care FNTM o pune la dispoziția acestor români prin programul desfășurat în parteneriat cu MAE și reprezintă o investiție minoră în raport cu beneficiile pe termen lung, și anume: dezvoltarea antreprenorială duce la dezvoltarea economiei, la crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Miron.

Directorul executiv Repatriot, Ramona Chirilă, a precizat că Repatriot vine în acest proiect cu expertiza deja dovedită de mentorat pentru antreprenori, cu o platformă de contact și un ghid practic pentru antreprenori. Ca premii, primii trei candidați vor beneficia de programe de mentorat, le vor fi transmise și aceste ghiduri și le vor fi oferite și vouchere pentru sejururi în diverse zone ale țării.

„Ne-am alăturat inițiativei ‘Antreprenori români de pretutindeni’ pentru că valoarea creată de activitatea antreprenorială a românilor din diaspora se va reflecta instantaneu, pozitiv asupra economiei și business-ului din România, indiferent dacă românii din diaspora aleg să activeze ca și antreprenori în țările de adopție sau să revină și să o facă acasă”, a menționat Chirilă.

Înscrierile în programul „Antreprenori români de pretutindeni” se vor face până la 31 iulie, prin completarea unui formular electronic. Cursurile se vor desfășura în perioada 1 august — 15 noiembrie, iar cei mai buni cursanți vor primi premii care constau în mentorate de afaceri, sejururi în Delta Dunării și cărți de antreprenoriat din partea programului Repatriot al Romanian Business Leaders.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Singura țară din lume care are o clădire pe drapel. Nu mai există un alt steag la fel
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Grăbește-te! Este marea ta șansă să câștigi 5 milioane de euro la loto 6/49 AZI
Adevarul
Abuzurile sexuale tolerate de statul român. Sociologul Gelu Duminică, revoltat de pedeapsa dată preotului Visarion Alexa
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Concurență pentru Dacia. Un producător auto celebru intră în România
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Michele Morrone, interviu în premieră la plecarea din România! Cum a fost surprins în drum spre aeroport
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Locașul sfânt din România unde dorințele oamenilor se împlinesc! Dacă vii să te rogi aici, în scurt timp apare o minune. Frumusețea peisajelor din acest loc îți taie răsuflarea
Capital.ro
Noi reguli pentru românii cu permise de conducere din afara UE. Cum se va obține un nou document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Vladimir Putin o sprijină pe Kamala Harris în cursa prezidențială din SUA
MediaFlux
Situație ÎNCORDATĂ între Kamala HARRIS și TRUMP. Decizia e LUATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...