Românii pot primi VOUCHERE DE VACANŢĂ de până la 6.300 de lei. Decizia a fost luată în Parlament

Toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, pot primi vouchere de vacanţă. Decizia a fost luată în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, iar proiectul va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit legii, angajatorii pot oferi vouchere de vacanţă de până la 6.300 de lei, bani pe care şi-i va deduce din impozit.
Iulian Tudor
03 iun. 2015, 11:58
Românii pot primi VOUCHERE DE VACANŢĂ de până la 6.300 de lei. Decizia a fost luată în Parlament

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, ca angajaţii pot oferi vouchere de vacanţă, într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei.

Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” şi 12 abţineri, Ordonanţa 8/2014 care modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. Reglementările aprobate de către deputaţi vor fi aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Astfel, indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, suma urmând să fie dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor.

Angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Potrivit prevederilor legii, într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.

Proiectul de lege, adoptat miercuri, introduce un nou instrument – voucherul de vacanţă pe suport electronic.

Atât voucherele de vacanţă pe suport electronic, cât și voucherele de vacanţă pe suport de hârtie, vor fi utilizate doar în unități turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Sistemul voucherului de vacanţă, indiferent de suportul pe care este emis, păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor (deductibilitate şi scutirea de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale).

Citeşte şi DECIZIE importantă pentru PENSIONARI, adoptată în Parlament. Ce schimbări vor avea loc VIDEO

În plus, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile.

Parlamentarii au mai votat o lege a tichetelor de vacanță încă de anul trecut, dar ea nu se aplică nici până azi. Mai exact, potrivit reglementarilor aplicabile de la jumatatea anului trecut, angajatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar vor primi in locul tichetelor de vacanta vouchere de vacanta in valoare de maximum sase salarii minime brute. Noile tichete vor fi emise numai in sistem online, incepand din 1 ianuarie 2015, se arata intr-un act normativ publicat in 2014.

Potrivit Legii nr. 94/2014 pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta, care a intrat in vigoare pe 6 iulie, tichetele de vacanta acordate angajatilor din sectorul privat si bugetarilor se inlocuiesc cu vouchere de vacanta.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 


DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Wizz Air, surpriză mare pentru români. Se vor putea bucura de acest lucru, la un preț mai mic de 3 euro
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
Playtech.ro
Spania, lovită din nou de inundații: Zeci de mașini luate de ape în Girona! Ploile fac ravagii în continuare
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Filme celebre, scoase de pe Netflix. Decizia e radicală
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9