Românii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de vacanţă ar rezolva problema

Sejurul mediu al unei familii de români este de şase zile, dar în primele trei zile majoritatea cuplurilor se ceartă. Vicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan, a declarat că tichetele de vacanţă ar rezolva problema, pentru că ar creşte durata concediului.
Romania TV
19 nov. 2013, 14:48
Românii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de vacanţă ar rezolva problema

Consumul de bere pe familie crește în concedii de patru ori, de la o bere pe zi la bărbați la trei beri și de la nicio bere la femei la o bere pe zi.

„Cu toate acestea, din cauza împărţirii banilor cu statul și în bugetul de familie, ca să descriu metaforic lipsurile financiare, în primele trei zile de concediu, majoritatea cuplurilor se ceartă, continuând discuțiile asupra bugetului începute la plecarea în concediu. Din acest motiv, în primele trei zile de vacanță sunt încruntați, nervoși, și dacă nu se ceartă între ei, își ceartă copiii”, a spus vicepreședintele FPTR, Dragoş Răducan.

Din această cauză, doar trei zile care le mai rămân din cele șase pe care și le permit pentru un concediu într-o destinație turistică nu sunt suficiente pentru relaxare, odihnă și recuperarea forței de muncă.

Potrivit Mediafax, oficialul federației spune că vacanțele de șase zile, maximul pe care și-l permit 90% dintre români, sunt departe de media europeană, care depășește 14 zile.

Reintroducerea tichetelor de vacanță, pe lângă efectul pozitiv al fiscalizării integrale a serviciilor de turism, va duce și la creșterea numărului de zile de vacanță pe care și le vor permite românii, a adăugat Răducan.

„Satisfacția angajatorului care va da tichete de vacanță este că, pe lângă recuperarea fizică și psihică, va aduce și veselie și bucurie în familie și la o atmosferă relaxată în concediu, contribuind astfel la creșterea populației României”, a încheiat Dragoș Răducan.

Guvernul a decis în luna august să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile şi în 2014.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!