Minivacanța de Paște, alături de vremea caldă, sunt principalele ingrediente necesare pentru liniște și relaxare. Dacă pentru unii oameni este deja tradiție să facă camping în această perioadă, alții sunt numai la început de drum. Cert este că ieșirea în natură asigură relaxarea și distracția oamenilor, care și-au dat întâlnire la poalele Vulcanilor Noroioși, în județul Buzău, arată Observator.
În campingul de Paște de la poalele Vulcanilor Noroioși, rulotiștii au început petrecerea mai devreme decât toți ceilalți. Oamenii au venit cu tot ce au nevoie în vehicule, de la preparate tradiționale la băuturi, și petrec alături de cei dragi.
Un turist de origine germană a venit la Vulcanii Noroioși cu mașina, în căutarea unei oaze de liniște, și susține că a descoperit frumusețea meleagurilor românești.
Citește și : Românul care a primit o vacanță de la patronul german: ”Este mâna noastră dreaptă”
„Vreau să mă relaxez mai întâi aici. Am condus mult pentru puţină pace şi linişte”.
Iar pentru mulţi, mesele îmbelşugate în aer liber şi poveştile spuse în jurul focului au devenit deja o tradiţie.
„Ne întâlnim în fiecare an, venim de vreo cinci ani. E super!”.
Citește și : Poliția Capitalei a publicat „rețeta proprie” pentru Paște. Ce trebuie să aibă în vedere bucureștenii
„Avem rezervate în camping în jur de 18 – 20 de rulote care petrec sărbătorile pascale în aer liber, la un grătar, la un ciocnit de ouă roșii, ce are fiecare. În a doua zi de Paște o să facem un foc de tabără”, a declarat Aurel Boboc, administrator camping. Iar pentru cine nu a venit pregătit de acasă, bucătăresele campingului lucrează la foc continuu.
„Pregătim sarmale cu carne de porc în foi de varză, ciorbă de miel, friptură de miel la cuptor, drob, ouă roşii, pască”, spune Claudia Dumitrescu, bucătar. Cei care îşi petrec minivacanța de Paște în județul Buzău, pe lângă distracţie şi mese copiase, pot vizita Vulcanii Noroioși, Așezările Rupestre de la Aluniș și Bozioru, dar şi Mănăstirea Ciolanu.