Românul care a plecat cu Tico în Grecia a devenit viral pe Facebook. În primii ani, bărbatul oferea detalii legate de starea mașinii și dădea asigurări că mașina a fost verificată în service și pregătită de drumul lung.
În ultimii doi ani, acesta postează câteva poze asigurându-i pe cei care îl știu deja că a mai bifat o vacanță cu autoturismul minuscul în Grecia.
„Când esti pe o insulă si nu reziști tentației. Cum o să ajungem până acasă cu încă un „băgăjel” in plus? Nu știm, știm că e misto senzația să plutești pe apa„, a scris acesta pe grupul Forum Grecia.
Câțiva dintre membrii grupului l-au felicitat pentru curaj sau au avut curiozități. „Felicitări pentru cum gândiți și concediu plăcut!”
„Ce preț are un asemenea bagajel?„, a întrebat cineva. „A fost redus de la 350 la 250e„, a răspuns autorul postării referindu-se la barca pe care a cumpărat-o, deși va încărca și mai mult mașina la întoarcere.
„Ala e Tico? Încape mașina pe barcă, nu barca în mașină./ Cred că mergea și invers, adică să fi pus Tico pe placă„, sunt alte două comentarii.
Românii preferă vacanțele în Grecia din nenumărate motive, iar cel care cântărește extrem de mult este legat de aspectul financiar. Prețurile pe care le aplică grecii sunt cu mult mai accesibile comparativ cu cele de pe litoralul românesc, iar raportul calitate-preț este mult mai bun. Totuși, în sejurul lui din Grecia, un turist român s-a lovit de o problemă cu totul inedită.
Conform postării sale de pe un grup de Facebook destinat turiștilor, bărbatul a avut dificultăți în a plăti cu o bancnotă de 500 de euro. Nici măcar băncile nu au fost mai receptive, refuzând să-i primească banii.
„Poate cunoașteți asta, noi nu știam… Grecii sunt foarte sceptici când vine vorba de bani mari, cash. Nu acceptă 500 euro (singurii noștri bani) și nici nu schimbă. Am fost la 2 bănci, nu îți schimbă bani dacă nu ai cont la banca respectivă, te trimit la poștă. La poștă nu îi interesează, nu îți schimbă și te trimit înapoi la bancă.”, a povestit un turist român pe Forum Halkidiki.
Un internaut a intervenit și a explicat că din cauza faptului că bancnotele mari sunt relativ ușor de falsificat acestea nu s-au mai tipărit din anul 2019. Din acest motiv grecii au devenit mai sceptici cu privire la hârtiile mari, mai ales că, odată încasate, acestea trebuie predate direct la bancă. (Citește AICI mai multe detalii)