Românul care face „plinul” şoferilor rămaşi în pana prostului pe autostrada spre mare. Se aplică doar vara şi doar celor cu „acul pe roşu”

Ajutor gratuit oferit de un român șoferilor care vin la mare pe autostradă și ajung "cu acul pe roșu". "Este posibil doar pe perioada verii"
Filip Stan
13 aug. 2023, 22:07
Românul care face

Suntem în plin sezon estival al vacanțelor, iar românii iau cu asalt autostrada Soarelui pentru a se bucura de vacanțele de pe litoral. Printre cei care parcurg drumul către mare cu mașina sunt și posesorii de mașini electrice, iar Dacia Spring este cea mai populară, datorită prețului mic de achiziție. Cu toate că modelul electric de la Dacia este unul de oraș, o parte dintre cei care îl conduc se încumetă să parcurgă distanțe mari.

Restricții pe șoselele din România! Pe ce autostradă este oprită circulația pentru reparații
În ajutorul celor care planifică drumuri pe Autostrada Soarelui la volanul unei Dacii Spring vine un român. Acesta a anunțat că în situații neplăcute, în care șoferii rămân fără baterie, le dă posibilitatea să le încarce maxim 5 kw, însă doar pe perioada verii, în timpul zilei, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

„IMPORTANT

Ofer GRATUIT posesorilor de Spring (exclusiv) care vin la mare și se află în SITUAȚIE DE URGENȚă, cu „acul pe roșu” (sub 10%), la ieșirea de pe Autostrada Soarelui, în localitatea Agigea, posibilitatea de a încarcă 5kw (max), stație 7kw.

Menționez că nu am rețea, curentul este din fotovoltaice, motiv pentru care acest lucru este posibil doar pe perioada verii și doar pe timpul zilei. În același timp nu accept încărcări de „plin”, este doar un ajutor în caz de situații neplăcute, pentru a putea ajunge la destinație.

Locația și detalii în privat. Concedii plăcute!”, a scris acesta pe grupul Dacia Spring România. În comentarii, câțiva dintre membrii grupului l-au felicitat pentru inițiativă.

Ce autonomie are Dacia Spring la viteze de autostradă. Cât de mult afectează temperaturile autonomia

Dacia declară că electrica Spring are o autonomie de 230 km în regim mixt, dar cum influențează viteza de autostradă și temperaturile autonomia totală a mașinii?

Dacia Spring se bucură de un real succes în piața mașinilor electrice. Primul model complet electric de serie al celor de la Dacia este cea mai vândută mașină electrică pe piața din România. Unul dintre principalele avantaje ale mașinilor electrice este reprezentat de costurile de exploatare semnificativ mai mici, deoarece energia electrică este mult mai ieftină decât benzina sau motorina.

Benzina sare iar pragul de 7 lei pe litru. Prețul carburanților creşte
Cu toate acestea, mașinile electrice sunt mult mai sensibile la stilurile de condus diferite, la viteze și la temperaturi. Spre exemplu, dacă faceți foarte multe accelerări puternice, veți goli bateria mult mai rapid. Același lucru se întâmplă și în cazul în care mențineți viteze mari, cum ar fi cele de autostradă. De asemenea, bateriile sunt afectate de temperaturile extreme.

Cât poți merge pe autostradă cu Dacia Spring?

Pe site-ul celor de la Dacia există un calculator pentru autonomie destul de interesant. Acesta ne permitem să simulăm autonomia mașinii în diferite situații.

Dacia spune că modelul Spring cu 45 CP are o autonomie de 230 km în regim WLTP și de 300 km dacă este folosit doar în mediul urban. Autonomia de 230 km poate fi atinsă în condițiile în care viteza de deplasare nu depășește 50 km/h, iar temperatura ambientală este optimă (20 de grade Celsius). Păstrăm temperatura, dar creștem viteza la 80 km/h, iar autonomia scade la 199 km. Dacă ne vom deplasa cu 110 km/h, atunci autonomia estimată va scădea la 152 km.

O scădere și mai drastică are loc în momentul în care reducem temperatura exterioară de la 20 la 5 grade, așa cum ne permite simularea de pe site-ul Dacia. La o viteză de 110 km/h și o temperatură de doar 5 grade Celsius, valoarea de autonomie indicată este de 80 km. La pragul celor 0 grade, autonomia simulată este de 74 km, cu căldura pornită. Estimările au fost făcute pentru varianta de 45 CP, pentru cea de 65 CP putem observa rezultate marginal mai mici.

Nu sunt cele mai mari valori, dar Dacia Spring nu este o mașină care să fie folosită în regim de autostradă, fiind gândită pentru a merge preponderent în mediul urban.

Cât costă să încarci Dacia Spring?

Într-un articol publicat de Evmarket.ro putem citi despre calculul pe care aceștia l-au făcut. Înmulțim capacitatea netă a bateriei cu prețul unui kWh pe contractul de furnizare energie electrică.

Pentru că Dacia spune că Spring are o baterie cu o capacitate netă de 26,8 KWh, iar prețul mediu pentru persoane fizice acasă (priză standard / Wallbox) este de 1,1 lei/kWh, un plin la Dacia Spring va costa aproximativ 30 de lei. De asemenea, încărcarea unei mașini electrice la o stație de curent alternativ publică poate costa 50 de lei (1,9 lei/kWh). Pe de altă parte, la o stație cu încărcare rapidă poate ajunge la 90 de lei (3,3 lei/kWh).

Cât despre timpii de încărcare, Dacia Spring se va încărca până la 80% în mai puțin de o oră de la o stație DC de 30 kW. Electrica românească are nevoie de mai puțin de 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW. Dacia Spring are nevoie de mai puțin de 8 ore și jumătate pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 kW și mai puțin de 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW.

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Vlad Pascu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a ucis doi tineri în 2 Mai. Decizia nu este definitivă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Pensionare anticipată 2025. Cine poate ieși la pensie mai devreme și câți bani primește. Aceasta este metoda de calcul
Capital.ro
Călin Georgescu devine istorie?! Răsturnare de situație chiar înainte de alegeri: Va fi urmat de executare!
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
După ce a lovit un câine, un șofer cu mașina avariată nu reușește să-i găsească stăpânul. Motivul pentru care este refuzat de Poliție
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Rețetă de mini pancakes pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră
Spynews
Cine sunt românii care în 2025, în locul voucherelor pentru alimente, ar putea primi pachete cu mâncare. Anunțul făcut de Marcel Boloș
Evz.ro
Apelul la care nu trebuie să răspunzi niciodată. E o mare escrocherie
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Bugetul pentru 2025. Care sunt ministerele care vor primi mai mulți bani și de unde se vor face concedieri masive în 2025
Cancan.ro
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu NU poate fi oprit. Maestrul Florin Zamfirescu a amuțit România: Câștigă cu 80%
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Doi ostatici israelieni eliberați de Hamas în Fâșia Gaza
MediaFlux
CAZARE, transport și ASIGURARE pentru cei din DIASPORĂ. Ministerul Muncii AJUTĂ ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Au confundat aurul cu alama. Rezultatul? Un tezaur a stat „la liber” 10 ani pe holul unei școli din România