ROMGAZ are de recuperat SUME URIAŞE! Vezi CÂT DATOREAZĂ Ioan NICULAE

Compania Romgaz, cel mai mare producător locale de gaze naturale, are de recuperat creanţe în valoare totală de circa 227 milioane de lei, topul datornicilor fiind condus de Interagro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, potrivit datelor furnizate de companie agenţiei Agerpres, scrie evz.ro. Şi firma clujeană Energon Power&Gas, implicată în dosarul "Şpagă la Hidroelectrica", care urma să cumpere energie ieftină hidro, apare pe lista restanţierilor către Romgaz.
Romania TV
08 nov. 2013, 13:44
ROMGAZ are de recuperat SUME URIAŞE! Vezi CÂT DATOREAZĂ Ioan NICULAE

Companiile cu cele mai mari datorii la Romgaz sunt Interagro Bucureşti, Electrocentrale Galaţi, GHCL Upsom România SA Ocna Mureş, CET Iaşi, Terma Serv SA Alexandria, Terma Confort Roşiorii de Vede, Uzina Termica Comăneşti, Mavexim Lupeni, au comunicat reprezentanții Romgaz. Cea mai mare parte din aceste creanţe, respectiv 85%, au fost acumulate în perioada 2009-2013.

Reprezentanţii Romgaz mai precizează că au încheiat protocoale de eşalonare a creanţelor cu Interagro, pentru perioada 14 iulie 2009 – 31 iulie 2014, şi cu Electrocentrale Galaţi, pentru intervalul 1 mai 2012 – 30 aprilie 2014.

Calendarele de eşalonare nu au fost respectate la zi până în prezent, au mai spus oficialii companiei, iar alte măsuri pentru recuperarea creanţelor la care a recurs Romgaz, în afară de eşalonare, au vizat acţionarea în instanţă.

În raportul administratorilor pe 2012, publicat pe site-ul Fondului Proprietatea, se arată că suma eşalonată companiei Interagro este de 410,9 milioane de lei pe perioada 14 iulie 2009 – 31 iulie 2014, fiind achitate până la finele anului trecut 41 de rate în cuantum total (rată plus dobândă) de 252,7 milioane de lei. Au rămas astfel de achitat 19 rate în cuantum total de 197,5 milioane de lei.

În ceea ce priveşte Electrocentrale Galaţi, suma eşalonată a fost de 65 de milioane de lei, în perioada 1 mai 2012 – 30 aprilie 2014. Producătorul de energie electrică şi termică mai are de achitat 43,3 milioane de lei.
Nici Interagro, nici Electrocentrale Galaţi nu aveau la finele anului trecut restanţe la calendarul de eşalonare.

Raportul administratorului pe 2012 menţionează, în ceea ce priveşte Interagro: „În prezent, nu mai există relaţii contractuale (cu Romgaz – n.r.), doar convenţia de eşalonare nr. 128/14.07.2009. SNGN Romgaz SA a cerut instanţei obligarea debitoarei SC Interagro SA la plata sumei de 51.485.687,41 lei, reprezentând facturi gaze”.

Compania Interagro este controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi români. În perioada mai 2009 – octombrie 2010, Interagro a beneficiat de gaze doar de producţie internă, ceea ce, potrivit unui dosar deschis de DIICOT, a produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului Romgaz şi bugetului de stat.

Beneficiarul energiei ieftine, datornic

Totodată, în raportul administratorilor Romgaz se mai arată că unul dintre restanţierii producătorului de gaze era, în 2012, Energon Power&Gas, aceeaşi companie care apare în dosarul „Mită la Hidroelectrica” şi care ar fi vrut să cumpere energie ieftină pentru următorii trei ani de la producătorul hidro. În dreptul companiei Energon, administratorii Romgaz menţionează: „Creanţa înregistrată s-a diminuat, recuperându-se pe cale amiabilă suma de 2.553.773,46 lei. Urmează a se recupera suma de 265.592,44 lei, reprezentând penalităţi aferente facturii de gaze din luna iulie”.

Citeşte mai multe pe evz.ro

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'