Designul este chiar atractiv și eficient, fiecare robot are patru motoare și două sfere conectate în cadrul unui design modular. Ei se pot uni cu alți ‘roomboți’ fie pentru a rearanja mobilierul existent deja în locuință, fie pentru a forma piesa de mobilier dorită, un scaun, o masă sau orice altceva, scrie Agerpres.
Vor menține forma care le-a fost cerută și pot rămâne conectați și alături de elementele pasive de mobilier din locuință asemenea unor piese de LEGO. De îndată ce necesitatea folosirii piesei de mobilier a încetat, „roomboții” se desprind și fie se transformă în altă piesă de mobilier, fie se întorc în cutiile lor.
Pe lângă spațiul util câștigat prin utilizarea acestor ‘roomboți’, dezvoltatorii explorează posibilitățile ca roboții să-i asiste pe cei mai în vârstă în locuință, iar acest lucru poate fi realizat prin încorporarea unor senzori privind starea de sănătate.
„Roomboții” vor fi capabili să monitorizeze semnele vitale ale celor cu care sunt în contact și pot sări în ajutorul proprietarilor dacă aceștia cad. De asemenea, în caz de nevoie, „roomboții” pot apela direct serviciile de intervenții de urgență.
În prezent „roomboții” sunt testați în laboratoare și sunt perfecționați pentru a putea fi lansați pe piață și pentru a răspunde comenzilor vocale ale cumpărătorilor: „Autoboți transformați-vă și dezvoltați-vă”.