RoRec a lansat la Tulcea „Patrula de reciclare”, destinată elevilor

Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec) a lansat joi la Tulcea 'Patrula de reciclare', aceasta fiind a treia acţiune de gen organizată în România de la începutul săptămânii.
Romania TV
24 nov. 2011, 14:31
RoRec a lansat la Tulcea

„Patrula de reciclare”, program iniţiat anul acesta şi desfăşurat pentru prima dată în Timişoara, îşi propune să ajute elevii să înţeleagă unele din cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea poluării depinde de fiecare, RoRec punând la dispoziţia şcolilor participante un sistem educaţional accesibil pentru colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), scrie Agerpres.

„În Tulcea nu am ajuns din întâmplare. Este a doua acţiune derulată de RoRec, după ce în vară am inaugurat primul centru de colectare DEEE din judeţ. Acum suntem într-un nou parteneriat cu primăria, dar şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean într-un program de informare, educare, conştientizare a elevilor, profesorilor, dar şi a familiilor în ceea ce priveşte colectarea selectivă a acestui tip de deşeuri”, a declarat Andreea Idriceanu Calev, manager de comunicare din cadrul Asociaţiei RoRec.

Programul „Patrula de reciclare” a fost prezentat săptămâna aceasta şi în oraşele Alexandria şi Bistriţa, săptămâna viitoare el urmând să fie lansat şi în alte cinci oraşe: Călăraşi, Brad, Hunedoara, Timişoara şi Vălenii de Munte.

Termenul de înscriere în programul „Patrule de reciclare” este 5 decembrie, după vacanţa de iarnă. RoRec va instala în unităţile de învăţământ echipamentele necesare colectării selective a DEEE, concursul urmând să se încheie pe data de 15 mai 2012.

„Tot pe 15 mai vom închide şi concursul pentru proiecte speciale. Echipele din patrulă care doresc să realizeze proiecte de promovare a ‘Patrulei de reciclare’ în proximitatea unităţilor de învăţământ sunt binevenite. Stimulăm şi recompensăm creativitatea participanţilor. De asemenea avem un concurs naţional pentru postere, pentru că dorim ca în toamna viitoare să plecăm la drum cu o haină nouă care să fie făcută chiar de copii, iar acest concurs naţional este integrat în proiect”, a precizat Andreea Idriceanu Calev.

Ediţia 2011-2012 a programului „Patrula de reciclare” se va desfăşura în unităţile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din oraşele participante în proiect, în perioada 25 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012, în fiecare din acestea urmând să fie instalate kit-uri de colectare a DEEE, compuse din trei containere de carton pentru colectarea aparaturii electrice, electronice şi electrocasnice, a becurilor/neoanelor şi a bateriilor.

Toţi copiii înscrişi în program vor primi broşura proiectului, în una dintre cele trei variante create special pentru cele trei tipuri de grupe de elevi vizate: preşcolari, şcolari şi liceeni.

Organizatorii, cu sprijinul producătorilor Indesit şi Philips, vor oferi premii pentru unităţile de învăţământ şi profesorii coordonatori pentru cea mai mare cantitate de DEEE colectată/membru în Patrula de reciclare, dar şi alte premii acordate atât la nivel naţional, cât şi local.

Programul susţine eforturile comune ale Asociaţiei, autorităţilor locale şi membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, respectiv patru kilograme de DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Asociaţia Română pentru Reciclare este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!