Roşiile cu brânză, mâncarea favorită a românilor pe timp de vară, sunt CONTRAINDICATE. De ce să nu faci aceste asocieri

Odată cu venirea verii, românii consumă tot mai multe fructe și legume proaspete pe care le asociază cu brânza. Iar favoritele românilor sunt chiar roșiile.
Irina Dumitrescu
05 iul. 2024, 19:05
Roşiile cu brânză, mâncarea favorită a românilor pe timp de vară, sunt CONTRAINDICATE. De ce să nu faci aceste asocieri
Mihaela Bilic, adevărul despre roșiile cu brânză

Roşiile cu brânză constituie principala masă a românilor. Este combinația ideală în zilele caniculare, mai ales că merg consumate direct din frigider. Însă, pe cât de bine sună acest amestec, pe atât este de nociv pentru organism.

Iată de ce trebuie să eviți consumul de roșii cu brânză și ce efecte nocive are pentru organism.

Roșiile conțin o mare cantitate de licopen, un antioxidant puternic care protejează ADN-ul celular și diminuează riscul de cancer, în special cel de plămâni.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când combini roșiile cu brânză. Ce ne sfătuiesc nutriționiștii

Mai mult, roșiile sunt ideale în dietele de slăbit, întrucât conțin o mare cantitate de apă și fibre, de unde rezultă și o senzație prelungită de sațietate. În ceea ce privește conținutul caloric, o roșie de mărime medie are în jur de 30 de calorii.

Brânza, pe de altă parte, conține o cantitate mare de sare și grăsimi. Cu excepția brânzei slabe de vacă, toate tipurile de brânză sunt bogate în grăsimi și sare.

Cu toate acestea, deși mulți cred că amestecul este unul dietetic și sănătos, este unul plin de calorii care îngrașă.

Cașcavalul și brânza de burduf au cele mai multe grăsimi în compoziție. O felie de 200 de grame poate conține și 500 de calorii. Telemeaua de oaie are și ea cam 400 de calorii la 200 de grame.

De asemenea, parmezanul și brânza cu mucegai îngrașă și ele și pot avea cam 500-600 de calorii la 200 de grame, de aceea este bine să limităm porțiile. Mulți oameni nu fac legătura între grăsimea din brânză și se miră că acumulează kilograme când mănâncă doar brânză cu roșii.

Este indicat ca atunci când consumi brânză să eviți în acea zi și alte alimente cu multe calorii. Nu mâncați cartofi prăjiți cu brânză rasă. În schimb, poți mânca salată cu brânză. Este recomandat ca brânza să se consume dimineața și nu seara.

Cel mai puțin îngrașă urda și brânza de vaci chiar dacă nu sunt cele mai gustoase brânzeturi. Au schimb cele mai puține calorii. Nu vă lăsați păcăliți de caș. Are multă grăsime, doar că nu are sare, deci nu este similar cu urda”, declară nutriționistul Eva Iortan, potrivit Adevărul.

Mihaela Bilic, adevărul despre roșiile cu brânză. Ce se întâmplă în corp atunci când le mănânci împreună: „Iată câteva secrete”

Mihaela Bilic, adevărul despre roșiile cu brânză. Medicul nutriționist aduce mai multe argumente prin care arată cât de benefice sunt pentru sănătate cele două alimente și de ce ar trebui să le introducem în meniul nostru zilnic.

Citește și: Ce beneficii și efecte negative are fastingul asupra organismului. Mihaela Bilic: „E o soluție rapidă de a slăbi”

Mihaela Bilic, adevărul despre roșiile cu brânză

Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, “am mâncat, o fi păcat”?

Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete.

Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu.

Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale.

Iată câteva secrete despre roșii:

🍅Roșiile se coc și după ce au fost culese și se păstrează la temperatura camerei, nu la frigider- o temperatură mai mică de 15 grade le afectează consistența și gustul.

🍅Licopenul din roșii este un compus liposolubil, se absoarbe în prezența grăsimii, deci puneți puțin ulei în toate preparatele cu roșii . Cantitatea de licopen nu variază semnificativ de la un soi de roșie la altul și nu e influențată de modul de coacere (în solar sau la soare).

🍅Valoarea ei nutritivă crește atunci când este gătită, iar licopenul se eliberează mai rapid dacă roșia este strivită/pasată, transformată în sos/piure. Concentrația de licopen crește de 8-10 ori în sosul de tomate și în bulion, față de roșia proaspătă, deci nu ezitați să consumați bulion, pastă de tomate, sos de roșii. Prin gătit este distrusă o parte din vitamina C, însă conținutul de mineralele și fibrele nu suferă nicio modificare.

🍅Aciditatea din roșie crește absorția fierului din carne, pește și legume, nu întâmplător tocănițele, ghiveciul de legume sau sosul pentru paste sunt mai gustoase și mai sănătoase dacă sunt pe bază de sos de roșii.

🍅Sucul de roșii este o alternativă mai sănătoasă și mai sigură pentru siluetă decât sucul de portocale. Un pahar de suc de roșii conține doar jumătate din caloriile pe care le are orice alt suc de fructe și doar 30% din cantitatea de fructoză din portocale.

Cercetătorii de la Harvard au demonstrat scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată la cei care consumă 80 g sos tomat/zi.

Un studiu finlandez a arătat că riscul de infarct scade cu 59% la cei cu aport crescut de licopen, iar cercetătorii din Verona au confirmat că acest pigment roșu protejează inima. Licopenul s-a dovedit benefic și împotriva cancerului pulmonar sau de stomac, ca să nu mai vorbim de protecția pielii împotriva razelor UV și a îmbătrânirii .

Roșia este un aliment polivalent și prietenos cu silueta, care poate fi consumată proaspătă sau gătită, sub formă de salată sau supă, ca băutură sau ingredient în tocănițe, paste și pizza.

Profitați de vară, este sezonul roșiilor cu gust romanesc, care pot fi consumate fără limită de cantitate. Roșia dă gust și culoare în orice mâncare!”, este mesajul transmis de Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
BNR vine cu vești bune pentru români! Rata anuală a inflației, în scădere
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Prima imagine cu Emily Burghelea după ce a ieșit din operație. Fanii s-au cutremurat când au văzut-o 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ungaria va ignora criticile UE după vizita lui Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!