Rovana Plumb a precizat că iniţiativa legislativă privind extinderea amnistiei prevede scutirea de la plata debitelor constituite de Curtea de Conturi la nivelul tuturor categoriilor de bugetari, ca urmare a efectelor tăierii salariilor în anul 2010 când erau în derulare contracte colective de muncă.
„Exista o serie de sporuri, care, odată cu tăierea salariilor şi legilor adoptate de Boc, au fost tăiate. Au fost foarte mulţi profesori, cadre medicale sau reprezentanţi ai administraţiei publice care au câştigat în instanţă aceste sporuri (…) Astfel amnistia s-a extins către toate categoriile. Cei din sistemul bugetar, fie că vorbim de profesori, cadre medicale sau de asistenţi sociali, trebuiau să îşi primească aceste drepturi”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii, în exclusivitate la România TV.
Întrebată cât ar primi bugetarii în urma acestei măsuri, Rovana Plumb a răspuns că între 300 şi 500 lei.
Toţi bugetarii care doresc să beneficieze de amnistierea fiscală trebuie să depună o cerere, iar banii vor fi primiţi în tranşe egale, pe parcursul a cinci ani.
Cât priveşte legea pensiilor speciale, respinsă de Senat, ministrul Muncii nu renunţă la reîntregirea veniturilor personalului navigant sau aviatorilor.
„Este o iniţiativă legislativă la nivelul Camerei Deputaţilor, mă duc să o susţin, în ce priveşte pensiile de serviciu în baza legilor speciale pt personalul civil navigant, aviatori, pensii tăiate de guvernul Boc”, a declarat Rovana Plumb.
Ponta: Îmi iau angajamentul că vom reuşi să trecem amnistia peste toate blocajele
În plus, tot de la începutul anului viitor, Guvernul doreşte şi dublarea alocaţiilor, de la 42 la 84 de lei, pentru cei mai săraci 500.000 de copii.