Rovana Plumb, preşedinte CN al PSD: Alina Gorghiu CERŞEŞTE o criză politică

Rovana Plumb, preşedintele CN al PSD, a declarat că şefa PNL, Alina Gorghiu, "cerşeşte" o criză politică cerând demisia lui Victor Ponta şi alegeri anticipate, după ce premierul a fost anunţat că este anchetat de DNA în dosarul lui Dan Şova.
Romania TV
06 iun. 2015, 15:24
Rovana Plumb, preşedinte CN al PSD: Alina Gorghiu CERŞEŞTE o criză politică

Rovana Plumb a calificat atitudinea Alinei Gorghiu, care a cerut pe un ton vehement plecarea lui Victor Ponta din fruntea Executivului, drept „o ieșire la limita penibilului”. „Doar așa pot califica mesajele transmise de doamna Alina Gorghiu în conferința de presă de astăzi. Din tot discursul domniei sale nu am înțeles decât că cerșește, acesta este termenul corect, o criză politică. Tocmai demisia unui Guvern înseamnă criză politică. Dacă cineva ar trebui să demisioneze de undeva, atunci acel om este Alina Gorghiu, care ar trebui să demisioneze din Parlament pentru faptul că a păcălit electoratul aliindu-se cu PDL” a spus Rovana Plumb.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a spus, la rândul său, că Alina Gorghiu face o „demonstraţie revoltătoare de tupeu” prin declaraţiile făcute după ce premierul Victor Ponta a fost anunţat de DNA că are calitate de suspect în dosarul lui Dan Şova.

„Alina Gorghiu face o demonstratie revoltatoare de tupeu, iesind astazi intr-o conferinta de presa in care ne anunta ca PNL vrea ca Romania sa intre cu orice pret intr-o stare de haos, doar pentru a pune mana pe putere. Daca Alina Gorghiu ar fi fost intr-adevar consecventa, i-ar fi cerut lui Iohannis sa nu candideze cand era judecat pentru probleme de integritate. Dar cum acest lucru nu s-a intamplat, intreg acest demers este lipsit de orice fel de legitimitate. In plus, ce legitimitate are domnul Iohannis sa ceara demisia lui Victor Ponta, in conditiile in care, in cazul sefei ICCJ, acuzata de voci publice in cazul Rarinca, vorbea despre demisie ca despre un act unilateral de vointa?”, susţine Gabriela Firea.

Alina Gorghiu a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă în cadrul căreia a cerut din nou premierului Victor Ponta să plece din fruntea Executivului şi a opinat că propunerea PNL privind organizarea de alegeri anticipate a devenit „necesară şi actuală”.

„Constat cât de necesară şi acutuală este acea propunere pe care PNL a făcut-o cu câtva timp în urmă, necesitatea organizării de alegeri anticipate în România”, a susţinut Gorghiu, copreşedinte al PNL, apreciind că în acest moment guvernul este compromis şi că este nevoie de un parlament care „să tragă în aceeaşi direcţie cu guvernul şi preşedintele României”.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Care sunt, de fapt, diferențele între diabetul de tip 1 și cel de tip 2. Când trebuie să mergi la medic
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
„Profeția” fostul președinte Gerald Ford despre prima femeie în fruntea Americii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4 zile libere în august 2024
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Noi imagini și mărturii despre prăbușirea dronelor rusești lângă Plauru
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!