Rovana Plumb, scrisoare deschisă către Alina Gorghiu: Tăcerea dvs în cazul Adomniţei este una complice

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, duminică, o scrisoare deschisă co-preşedintei PNL, Alina Gorghiu, în care îi cere să pună capăt "tăcerii cu privire la problemele cu legea ale domnului Cristian Adomniței" şi să ia atitudine, în condițiile eşecurilor sale în lupta anti-corupție din propriul partid.
Romania TV
10 mai 2015, 09:32
Rovana Plumb, scrisoare deschisă către Alina Gorghiu: Tăcerea dvs în cazul Adomniţei este una complice

„Tăcerea dumneavoastră în cazul Adomniței este una complice! Deși el este aflat sub control judiciar, a fost ferit chiar și de cea mai mică mustrare din partea dumneavoastră! Cred că în asemenea condiții este legitim să ne întrebăm dacă nu cumva tratamentul preferențial vine ca urmare a susținerii de care v-ați bucurat din partea dânsului pentru conducerea PNL?”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de președintele Consiliului Național al PSD.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Ulterior, Tribunalul Iaşi a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a liberalului Cristian Adomniţei şi a decis cercetarea acestuia sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru Cristina Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, şi Carmen Ingrid Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă tot din CJ, dar şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judeţean a încheiat un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Redăm integral scrisoarea deschisă către Alina Gorghiu:

„Stimată colegă,

Fac un apel ferm către dumneavoastră, în calitate de co-președinte al PNL, să nu vă mai protejați corupții din partid! Vă cer, doamnă Gorghiu, să puneți capăt tăcerii cu privire la problemele cu legea ale domnului Cristian Adomniței, să luați atitudine și să arătați românilor că aveți coloană vertebrală!

Tăcerea dumneavoastră în cazul Adomniței este una complice! Deși el este aflat sub control judiciar, a fost ferit chiar și de cea mai mică mustrare din partea dumneavoastră! Cred că în asemenea condiții este legitim să ne întrebăm dacă nu cumva tratamentul preferențial vine ca urmare a susținerii de care v-ați bucurat din partea dânsului pentru conducerea PNL?

Dar adevărata ipocrizie în acest caz vine din virulența cu care v-ați repezit să atacați PSD pentru cazul primarului Nichita, care nici măcar nu este cercetat în vreun dosar de corupție și care, spre deosebire de domnul Adomniței, s-a autosuspendat din toate funcțiile din partid!

Ați câștigat șefia PNL asumându-vă public că veți reforma PNL, într-o așa-zisă campanie de curățare a formațiunii politice pe care o conduceți. De atunci și până acum vorbiți încontinuu despre stat de drept, justiție și lupta anti-corupție. Cu toții am crezut că, un lider tânăr ca dumneavoastră, va veni cu o abordare nouă, proaspătă în politică!

Dar iată că, privind retrospectiv, ați ratat toate șansele de a transpune în realitate obiectivele pe care vi le-ați asumat! Mai mult decât atât, ați preluat ipocrizia, demagogia și minciuna prin care s-a consacrat vechiul PDL. Nu pot să nu observ cum așa-numitul nou PNL a fost cotropit, de fapt, de noul PDL. Iar aceasta în doar câteva luni.

Ați vorbit neîncetat despre integritatea politică din România. Ați fluturat câteva cuvinte în spațiul public, dar n-ați făcut nimic! Nicio acțiune concretă! Nu mai clamați principii pe care nu le aveți! Spre deosebire de PSD, care a adoptat deja cele mai ferme criterii de integritate – pe care le respectă după cum bine se vede – dumneavoastră veniți doar cu discursuri mincinoase!

Doamnă Alina Gorghiu, puneți fapte în locul vorbelor, întrucât lista eșecurilor dumneavoastră în lupta anti-corupție din propria ogradă devine neîncăpătoare!”

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Noul film Netflix care va cuceri toate topurile. Este o producție pe care o vor adora și cei mari și cei mici
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Românii NU își vor mai putea pune plombe dentare. Se INTERZIC de la 1 ianuarie 2025
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Traian Băsescu, o durere peste care nu poate trece. Nu și-a îndeplinit o mare dorință
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Kamala Harris Îl Provoacă pe Donald Trump la Dezbatere în Campania Electorală pentru Georgia
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?