Rovana Plumb şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD

Ministrul Rovana Plumb, vicepreședinte PSD și președinte al Organizației Femeilor Social Democrate, și-a lansat sâmbătă candidatura la președinția Consiliului Național al PSD, care se va reuni în 20-21 martie pentru a-şi alege conducerea.
Marius Neagu
07 mart. 2015, 11:10
Rovana Plumb şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD

 „Sunt onorată de propunerea colegilor și voi răspunde că da – voi candida la președinția Consiliului Național al PSD. Vreau să fiu o voce puternică în PSD și pe scena publică. Am convingerea că putem pune în aplicare un proiect de reformă a PSD, util societății românești în ansamblul ei. Vreau să fac echipă cu Victor Ponta pentru un nou proiect de succes al PSD”, a spus Rovana Plumb.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul evenimentului Primăvara Social Democrată, organizat de OFSD cu ocazia lansării „Pactului pentru demnitatea femeii”, un document cu propuneri de acțiuni pentru îmbunătățirea statutului și vieții femei românce.

Principalele ținte ale Pactului pentru perioada 2015-2020 sunt: tratamentul corect pe piața muncii; sprijinul pentru viitoarele mame; eliminarea diferențelor salariale între bărbați și femei; protejarea femeii împotriva violenței domestice; o pensie decentă pentru femei; reconcilierea vieții familiale cu cea profesională; reprezentarea corectă a femeii în funcțiile de conducere; exprimarea femeii românce în plan extern.

„Pactul pentru demnitatea femeii nu este doar un document, ci reprezinta o serie de propunere concrete pe care dorim sa le dezbatem și la care vrem să adăugăm propunerile dumneavoastră pentru a recâștiga demnitatea femeii din România”, a afirmat Rovana Plumb în cadrul evenimentului.

Cine este Rovana Plumb?

„După ce am preluat guvernarea în 2012, am făcut împreună pași importanti pentru a repara nedreptățile din trecut. Guvernul condus de Victor Ponta a reîntregit salariile, a crescut salariul minim pe economie, a mărit pensiile, a majorat indemnizațiile pentru copiii, a pus în practică programe și am creat peste 200.000 de locuri de muncă. Dar nu este suficient, mai avem înca foarte multe de făcut”, a afirmat Rovana Plumb.

După 21 de ani de experiență politică social-democrată, dintre care 7 ani ca deputată, 6 ani ca europarlamentar și peste 3 ani ca ministră, Rovana Plumb ocupă în acest moment funcțiile de vicepreședintă a Partidului Social Democrat, președintă a Organizației Femeilor Social Democrate și vice-președintă a PES Women, organizația femeilor din Partidul Socialiștilor Europeni. Din data de 5 martie 2014 este Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în cabinetul condus de Victor Ponta, iar anterior, în perioada mai 2012 – martie 2014, a ocupat funcția de Ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice.

Ca ministru al Muncii, Rovana Plumb a a aplicat mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei cu 42 de lei pentru fiecare copil, de care beneficiază circa 284.000 de familii și 500.000 de copii, dar a și probat mai multe proiecte importante pentru crearea de locuri de munca și creșterea veniturilor:

· Garanția pentru tineri, de care au beneficiat peste 188 de mii de tineri din România, cu vârsta de sub 25 ani.

· Creşterea salariului minim la 975 de lei începând cu 1 ianuarie 2015, iar de la 1 iulie 2015 va ajunge la 1.050 de lei. De această majorare beneficiază circa 1.470.000 de salariaţi.

· Majorarea venitului minim garantat (VMG), cu 4,5%. De această măsură au beneficiat circa 245.000 familii si persoane singure.

· Majorarea indemnizației sociale (pensia minimă garantată) de la 350 la 400 lei, de care beneficiază 615.000 persoane.

· Aministia fiscală, măsură de care a beneficiat aprox. 30.000 pensionari. De asemenea, au fost amnistiaţi fiscal 25.000 de bugetari şi 20.000 de mame.

· Creșterea numărul de beneficiari ai Programului Operaţional „Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, de la 2,6 milioane persoane în anul 2013 la 3,3 milioane în 2014.

· Creşterea cu 16% a indemnizaţiei persoanelor cu dizabilităţi.

La capitolul realizări Rovana Plumb mai poate bifa un raport votat în Parlamentul European, pe tema combaterii combaterea sărăciei femeilor europene, dar și cu o serie de proiecte realizate ca ministru al Mediului.

· Campania din noiembrie 2012 „Împădurim România”, atunci când Ministerul Mediului a plantat peste 26 de milioane de puieți în 18 județe și în Capitală, pe o suprafață de 2.590 de hectare.

· În 2013 ministrul Medului Rovana Plumb a demarat proiectul „Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța și Eforie Nord”, prin care sunt propuse măsuri de protecție a eroziunii costiere împotriva riscului de eroziune, pe o lungime de 7,3 km de plajă, în cinci locații prioritare din partea sudică a litoralului românesc al Mării Negre.

· A sprijinit proiectul „Ecobanca – Banca ta de reciclare” pentru amplasarea, in zone aglomerate, de puncte de colectare mobile pentru deseuri electrice si electronice (DEEE) si deseuri de baterii si acumulatori (DBA).

· A sprijinit demersurile pentru declararea Deltei Văcăreşti din Capitală drept arie naturală protejată, urmând ca aceasta să primească statutul de Parc Natural.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'