ROVINIETA se scumpeşte. Vezi cât te va costa rovinieta pentru maşina ta de anul viitor

ROVINIETA 2014 pentru conducatorii de autoturisme se va scumpi cu 66% faţă de rovinieta plătita în anul 2013. Totodată preţul pentru rovinieta categoriei de vehicule de transport marfă şi persoane, pe anumite perioade, va fi mai ieftină decât în anul 2013.
Iulian Tudor
27 dec. 2013, 11:11
ROVINIETA se scumpeşte. Vezi cât te va costa rovinieta pentru maşina ta de anul viitor

ROVINIETA 2014. Discrepanţa de preţuri se datorează unui proiect DPIIS (Departamentul Proiecte Infrastructura si Investitii Straine) de modificare a legislaţiei cu privire la tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere, scrie eway.ro.

Comparativ cu un proiect de ordonanta elaborat anterior de instituţie pe aceasta temă şi cu reglementările în vigoare, noua variantă prevede majorarea şi scăderea mai multor tarife, eliminarea perioadei de valabilitate de 90 de zile şi adăugarea unui nou interval, de 10 zile, pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Practic de la categoria autoturismelor va dispărea perioada de 90 de zile şi va apărea perioada de 10 zile în locul ei ca opţiuni de alegere a perioadelor valabile pentru rovinieta 2014.

Vezi preţul rovinietelor aici

ROVINIETA 2014: noi puncte de control

„Până în acest moment în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate încă 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit CNANDR, în urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simţit o creştere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă.

„Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabilă a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%”, se precizează în comunicat.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor şi în infraroşu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat până în momentul de faţă contracte ce permit plata rovinietei de către participanţii la trafic prin sistemul SMS cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobilă. În cursul săptămânii viitoare, urmează a fi încheiat contract şi cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă din ţara noastră.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe şoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi în cazul în care nu a fost plătită rovinieta proprietarul maşinii va fi amendat.

Citeşte şi VEŞTI PROASTE pentru şoferi. Vezi cu cât va creşte preţul rovinietei

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vești excelente pentru pensionari! Se confirmă încă un venit suplimentar
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
România i-a lăsat fără cuvinte. Străinii care au lăsat mesaje incredibile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Marian Staș: „80% din școala românească este de o mediocritate strigătoare la cer”
MediaFlux
PENSIONARII care NU primesc PENSIE în următoarele DOUĂ LUNI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...