Poliţia Cluj desfăşoară cercetări în cazul accidentului de la Transilvania Rally, soldat cu moartea unui bărbat, fiind audiaţi cei implicaţi şi mai mulţi martori, scrie Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Daniel Graur, a declarat, luni, că nu este vorba despre un accident rutier, pentru că a avut loc în timpul unui concurs şi nu era vorba de circulaţie pe drumurile publice.
Conform primelor date ale anchetei, bărbatul se afla într-o zonă unde accesul publicului era interzis. Pe de altă parte, rudele bărbatului spun că locul unde a murit acesta nu era marcat corespunzător.
„Traseul trebuia marcat şi organizatorii trebuiau să aducă mai mulţi oameni de ordine, nu cinci jandarmi la 120 de kilometri şi oricine îşi ia maşină vine să facă raliu şi omoară oameni nevinovaţi. După accident, am înţeles că banda de la faţa locului a fost mutată de organizatori. Ne vom decide dacă dăm sau nu în judecată organizatorii, pentru că lucrurile nu pot să rămână aşa, a murit un om nevinovat”, a spus fiul bărbatului care a murit.
Bărbatul a fost înmormântat luni.
Reprezentanţii Transilvania Rally au explicat că raliul este etapă din Campionatul Naţional de Raliuri şi se desfăşoară cu acordul şi sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.
Irina Mancaş, purtătorul de cuvânt al Transilvania Rally, a declarat că raliul s-a desfăşurat după ce a îndeplinit anumite condiţii.
„Această etapă, ca orice competiţie auto de acest gen, s-a desfăşurat dupa ce a îndeplinit anumite condiţii şi a primit avizele necesare de la autorităţile competente. Aici includem Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Brigada Mobilă de Jandarmi Cluj, Primaria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Panourile de avertizare conform cărora circulaţia va fi închisă au fost puse pe tot traseul cu două săptămâni înainte”, a spus Mancaş.
Conform sursei citate, pentru acest eveniment au fost mobilizaţi 280 de jandarmi, 23 de politişti, 31 de angajaţi de la o firmă de pază privată, 10 ambulanţe cu medic şi 6 maşini de pompieri cu personalul aferent.
„Pentru securizarea traseului s-au folosit 1.500 metri de garduri de securitate şi 35.000 de metri de bandă de securitate/avertizare. Locul în care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor şi în acel loc se aflau, conform planului de securitate, un jandarm si un poliţist. Proba specială de pe Dângău este o probă cu o vechime de 16 ani. Încă o dată, ne exprimam regretul pentru tragicul accident şi transmitem condoleanţe familiei îndurerate”, a spus Mancaş.
Purtătorul de cuvânt al Transilvania Rally a arătat că nu poate să comenteze eventualele intenţi ale familiei de a da în judecată organizatorii.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Daniel Graur, declara că bărbatul, care asista la Autoworld Transilvania Rally, organizat în localitatea clujeană Agârbiciu, a murit după ce a fost lovit de un autoturism care participa la competiţie.
Ofiţerul de presă al Autoworld Transilvania Rally, Irina Mancaş, declara că bărbatul a fost lovit de autoturismul condus de pilotul Florin Tincescu, după ce maşina a derapat şi a ieşit de pe drum.
Tot sâmbătă, la Autoworld Transilvania Rally, a mai avut loc un accident, pilotul şi copilotul unui echipaj din Ungaria fiind transportaţi la spital, după ce autoturismul în care se aflau a ieşit în decor. Accidentul a avut loc în cadrul unei probe PS 4 desfăşurată în zona Tarniţa, judeţul Cluj.
La Autoworld Transilvania Rally au participat 57 de echipaje.
Comisarii sportivi de la Transilvania Rally au decis anularea superspecialei din cadrul competiţiei, ultima probă, în urma accidentului de la Agârbiciu, în care a murit un bărbat de 73 de ani.
De asemenea, festivitatea de premiere a fost anulată, în semn de respect pentru familia victimei.