Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. De ce e important să o citiți la miezul nopții

Se apropie sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel, iar creștinii ortodocși sunt pregătiți să rostească una dintre cele mai puternice rugăciuni.
Filip Stan
13 iun. 2023, 11:50
Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. De ce e important să o citiți la miezul nopții
Cea mai puternică rugăciune care se spune în Săptămâna Luminată. Îți va îndeplini toate dorinţele şi te va scăpa de necazuri

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în data de 29 iunie, în fiecare an. În acest an sărbătoarea pică într-o zi de joi.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a început în data de 12 iunie 2023, cunoscut și ca „Postul de vară”. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți an de an în data de 29 iunie. Cei doi au jucat un rol major în răspândirea credinței creștine în lume, de aceea biserica a rânduit ca prăznuirea lor să fie pregătită printr-o perioadă de câteva zile de post.

Citește Postul Sfinților Petru și Pavel a început. Părintele Vasile Ioana: „Dacă ai mâncat până acum mai multă carne, brânză, lapte, ouă, nu înseamnă că, de acum înainte, vei mânca multă fasole, varză, mulți cartofi”

În 2023, postul are o lungime de 17 zile, fiind al treilea cel mai mare după postul Sfintelor Paști, care a început pe 27 februarie și s-a încheiat pe 15 aprilie, și postul Nașterii Domnului, care va începe în data de 14 noiembrie și se va încheia pe 24 decembrie.

Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Andrei. Era originar din Betsaida, o aşezare de la malul Mării Galileii. Înainte de a se întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos, acesta purta numele de Simeon. Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei. Acesta a învăţat, fariseu şi rabin în religia evreilor, dar şi cunoscător al învăţăturilor iudaice din acea vreme. Pe când călătorea spre cetatea Damascului, pentru a prinde pe creştinii de acolo, Saul a văzut pe Domnul, Care i S-a arătat în chip minunat. Din acel moment a crezut în Iisus Hristos și s-a botezat, lăsând rătăcirea în care trăise până atunci.

Citește și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023. Când începe și cât timp durează. Zilele cu dezlegare la peşte

Rugăciune la începutul postului Sfinţilor Petru şi Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin.”.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!