Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor! De ce trebuie rostită în Postul Paştelui înainte de culcare

Postul Paștelui este unul dintre cele mai lungi și grele posturi din an. Acesta durează 48 de zile și are rolul de a-i pregăti pe credincioși pentru Învierea Domnului.
Mircea Filipescu
29 mart. 2024, 23:14
Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor! De ce trebuie rostită în Postul Paştelui înainte de culcare
Cea mai puternică rugăciune care te scapă de depresie și problemele în dragoste!

Rugăciune pentru iertarea păcatelor! In postul Pastelui nu se consuma carne sau lactate. De asemenea, credinciosi trebuie sa-ti tina in frau gandurile necurate si poftele. Nu este bine sa faci petreceri, fapte rele sau sa vorbesti de rau pe cineva.

Postul Pastelui presupune curatenie trupeasca si sufleteasca.

Postul Pastelui este un indemn spre spiritualitate, milostenie, lecturi din Biblie si alte carti duhovnicesti. Credinciosii trebuie sa se spovedeasca in timpul Postului Mare pentru a se pregati pentru Impartasanie.

Mai mult, preoții spun că postul este o perioadă în care credincioșii pot să se pocăiască pentru păcatele săvârșite de-a lungul timpului și să se roage pentru iertare.

Astfel, românii care țin post trebuie să știe că există o rugăciune pe care trebuie să o rostească în Postul Paștelui dacă vor ca Dumnezeu să le ierte păcatele. Este vorba despre rugăciunea de pocăință a regelui Manase, o rugăciune extrem de profundă care poate avea puteri inimaginabile dacă este rostită din toată inima.

Rugăciunea care îți va aduce alinare în suflet! Sfânta Marta îți îndeplinește toate dorințele

”Doamne Atotțiitorule, Dumne­zeul părinților noștri, al lui Avraam, al lui Isaac și al lui Iacov și al seminției lor celei drepte, Cel ce ai făcut cerul și pământul cu toată podoaba lor, Care ai legat marea cu cuvântul po­runcii Tale, Care ai încuiat adâncul și l-ai pecetluit cu numele Tău cel temut și slăvit, înaintea Căruia toate se tem și tremură din pricina atotputerniciei Tale; pentru că nimeni nu poate să stea înain­tea strălucirii slavei Tale și ne­su­ferită este mânia urgiei Tale asupra celor păcătoși.

Nemăsurată și neajunsă este și mila făgăduinței Tale, căci Tu ești Dom­nul cel Preaînalt, bun, îndelung-răb­­dător și mult-milostiv, Căruia Îi pare rău de răutățile oamenilor.

Tu, Doamne, după mulțimea bună­­­tății Tale, ai făgăduit pocăință și ier­tare celor ce Ți-au greșit și după mul­­­ți­mea îndurărilor Tale ai hotărât po­că­ință păcătoșilor, spre mântuire. Așadar Tu, Doamne, Dumnezeul celor drepți, n-ai pus pocăință pentru cei drepți: pentru Avraam și Isaac și Iacov, care nu Ți-au greșit Ție, ci ai pus pocăință mie, păcătosului, pen­tru că am păcă­tuit mai mult decât nisipul mării. Multe sunt fărăde­le­gile mele și nu sunt vrednic a căuta și a privi la înălțimea ce­rului, din pricina mulțimii nedreptă­ților mele. Strâns sunt eu cu multe că­tușe, încât nu pot să-mi ridic capul și nu am nici loc de odihnă, pentru că Te-am mâniat și rău am făcut înaintea Ta; n-am împlinit voia Ta, nici am păzit poruncile Tale, ci fapte urâte am fă­cut, înmulțindu-mi smintelile.

Dar acum îmi plec genunchii ini­mii, rugând bunătatea Ta și zicând: Am pă­cătuit, Doamne, am păcătuit și fărăde­legile mele eu le cunosc; însă tot eu cer, rugându-Te: iartă-mă, Doamne, iartă-mă și nu mă pierde din pricina fără­delegilor mele, și nici nu mă osândi la întuneric sub pă­mânt, căci Tu ești, Dumnezeule, Dumne­zeul celor ce se pocăiesc. Arată-Ți peste mine bunăta­tea, mântuiește-mă pe mine, nevredni­cul, după mare mila Ta și Te voi prea­slăvi în toate zilele vieții mele; căci pe Tine Te slăvesc toate puterile cerești și a Ta este slava în vecii vecilor. Amin.”

Postul Pastelui 2024 – Rugă de spus in Postul Mare

Doamne Dumnezeule si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii în desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, robului Tau.

Asa Doamne, Împarate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti în vecii vecilor.

Amin.

Părintele Pimen, de la Muntele Athos, spune care este cea mai puternică rugăciune. De ce şi unde trebuie să ai o candelă aprinsă şi când se face semnul crucii

Părintele Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac, a dezvăluit care este cea mai puternică rugăciune.

Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile în prezent! Părintele Pimen Vlad dezvăluie cum poți să ai succes în iubire cu adevărat: „Dacă este persoana potrivită o să accepte lucrurile astea”

Părintele Pimen a mărturisit că cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu este cea care vine din inimă.  „Cea mai puternică rugăciune este cea care pleacă din inimă. Dacă tu îi spui unui om ceva din inimă, ăla se cutremură. Vorba unui bătrân ce pleacă de la inimă tot la inimă se duce. Dacă tu strigi la Dumnezeu din toată inima, indiferent care este rugăciunea, că ai spus „Tatăl nostru”, că ai spus „Doamne, miluiește!”, că ai strigat ”Maica Domnului, ajută”, că ai spus „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”, trebuie să fie din inimă. Dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, stai și te gândești la afaceri și rostești rugăciunea, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când tu nu te-i înțeles ce ai spus? Tocmai de aceea, cea mai puternică rugăciune trebuie să plece din inimă și trebuie date grijile la o parte. Când stai de vorbă cu Dumnezeu, păi stai de vorbă cu Dumnezeu, nu fac altceva. Cum era înainte, dacă te duceai la un împărat și stăteai cu grijă în fața lui să nu greșești ceva, să fii atent la orice gest de-al lui, la fel și la biserică unde Dumnezeu coboară cu tot cerul și tu stai la bârfă cu vecinu și nici nu-l bagi în seamă pe Dumnezeu, stai și te uiți să-i judeci pe ceilalți cum sunt îmbrăcați. Tot ce faci tu este să aduni osândă, în loc să faci ceva care să-ți fie de folos. ”, a spus Părintele Pimen, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. 

„Transformă viața ta într-o rugăciune”
„Nu există loc în care să nu poți să te rogi, transformă totul în rugăciune. Ca om, tu nu reușești tot timpul să zici rugăciune, dar trebuie să transformi viața ta într-o rugăciune „Slavă Ție, Doamne, îți mulțumesc că m-ai trezit și azi. Ce zi frumoasă mi-ai dat, Doamne”, adică transformă toate astea. Ieși pe drum, vezi oameni și spune „Slavă Ție, Doamne, uite cât se bucură oamenii, aleargă toți”, transformă toate astea. Salută oamenii, urează-le o zi bună, chiar și asta e o rugăciune. Te uiți la natură, vezi cât de frumoasă e și îi mulțumești lui Dumnezeu că are grijă de noi. Transformi totul în rugăciune. Și poți să ai și momentele alea în care stai tu cuminte în colțul tău, nu doar cu cartea în mână. Încearcă seara, când se liniștesc toți, să te pui în colțul tău, ân fața icoanei Maicii Domnului și stai de vorba cu ea „Maica Domnului știu că asta am supărat, m-am supărat pe ăla, n-am fost atent cu copiii, a serviciu. Iartă-mă, Maica Domnului și mijlocește la Hristos acolo cum știi tu mai bine ca mamă și ajută-mă să mă îndrept. Îi spui Maicii Domnului ca unei mame. Asta se duce direct la inima Maicii Domnului.

Astfel, noi ne rugăm neîncetat, prin toate gesturile noastre. Seara, înainte de a adormi, să nu adormi cu telecomanda în mână, închide totul, fă o rugăciune, fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului și după te poți odihni. În camera în care dormi, dacă ai icoana cu Maica Domnului și o candelă aprinsă și te trezești peste noapte, în întuneric, vezi doar icoana și îi spui „Maica Domnului, ajută-mă” și te pui iar la somn. Una este să adormi cu imaginea televizorului și alta este să adormi cu imaginea Maicii Domnului câtă liniște ai peste toată casa ta.

Preotul Vlad Pimen, către românii din Diaspora: „Ar trebui să sărutați picioarele la cei care au rămas în țară, că aveți unde veni!”

Pune „Slavă Ție, Doamne, înainte de orice”, indiferent că vine unul și îți dă o bucată de pâine sau o palmă, spui lucrul acesta. Adică, să transformi totul în „Slavă Ție, Doamne” și cele bune și toate cele care par mai puțin bune. Noi să-L slăvim pe Dumnezeu în toate”, a mai spus Părintele Pimen.

Noua ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a avut loc pe muntele Athos, acolo unde Părintele Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac, a vorbit despre Dumnezeu, credință și pacea sufletească. Printre altele, duhovnicul a dezvăluit și care este cea mai puternică rugăciune.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!