Rugăciunea de marți. Fiecare zi a saptămânii are rugăciuni pe care să le rostești. Iată o rugăciune de marți. Precum și o serie de lucruri pe care să le faci și pe care să nu le faci într-o zi de marți.
Rugăciunea zilei de marţi. Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată.
Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui.
Citește și: Dorel Vişan, la podcast-ul „ALTCEVA”: „Tatăl Nostru” este rugăciunea care ar fi valabilă pentru toată lumea”
Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
În 1938, profesorul C. H. Roberts publică acest fragment, iar colegul și colaboratorul său E. Lobel ajunge la concluzia că textul nu poate fi mai vechi de secolul al III-lea d. H., fiind probabil scris între anii 250 și 300, potrivit basilica.ro
“Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoie, ci din primejdie ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată”,
Această scurtă rugăciune este deosebit de importantă, fiind cântată de multe ori la sfârșitul Vecerniei în vremea Postului Paștilor. Totodată, acest imn este foarte important și în liturghiile bisericilor orientale și messa romano-catolică.