Rugămintea tulburătoare a băiatului Emiliei Ghinescu când a aflat că părinţii lui divorţează. Artista a izbucnit în plâns: „M-am blocat, mi-au dat instantaneu lacrimile”

Divorţul părinţilor este, fără îndoială, o cumpănă uriaşă prin care trec copiii. Şi nu puţini sunt cei care rămân toată viaţa cu trauma abandonului, o traumă care, dacă nu este vindecată, le influenţează negativ relaţiile cu cei din jur.
Alina Costache
23 aug. 2024, 17:01
Rugămintea tulburătoare a băiatului Emiliei Ghinescu când a aflat că părinţii lui divorţează. Artista a izbucnit în plâns:

Emilia Ghinescu este una dintre persoanele care, la un moment dat în viaţă, a decis să urmeze o cale separată de a soţului ei. Dar lucrurile nu sunt atât de simple atunci când există şi copii. Erau căsătoriţi ded mai bine de un deceniu atunci când şi-au dat seama că nu-i mai leagă nimic.

La momentul divorţului, copiii lor, Andrei şi Erika, aveau 12, respectiv 4 ani. Dacă micuţa Erika nu a realizat prea bine ce se întâmplă cu părinţii ei, Andrei era suficient de mare încât să realizeze dezastrul care avea să vină în viaţa lui.

Ce a rugat-o fiul artistei Emilia Ghinescu pe mama sa când aceasta i-a spus că divorţează de tatăl lui: „M-am blocat, n-am ştiut ce să-i răspund”

Ca mulţi copii care trec printr-o astfel de situaţie, şi Andrei a crezut că divorţul părinţilor înseamnă că va rămâne fără părinţi. În plus, micuţul se temea şi de judecata colegilor de la şcoală.

Citeste si Emilia Ghinescu dă cărţile pe faţă: „Eu sunt cea care a renunțat la căsătorie”

Erika era încă foarte mică și i-am spus că eu cu tata nu ne mai înțelegem. Copilul a văzut lucrul ăsta. I-am spus că în viață sunt oameni care merg alături de noi pe drumul ăsta pentru totdeauna sau pentru anumite perioade de timp. Faptul că eu și tatăl său am mers pe drumul ăsta până aici, nu înseamnă că din acest moment, dacă noi doi ne separăm, el nu mai are părinți.

Frica principală a copiilor în momentul în care părinții se despart, este că el rămâne fără părinți. El așa vizualizează. Nu înțelege că mama este nefericită sau tata este nefericit, că mama și-a găsit pe altcineva sau tata și-a găsit pe altcineva. Nu, mama e mama și tata e tata. Sunt părinții lui și îi iubește pe amândoi. Andrei ne iubea și pe mine și pe tatăl lui în egală măsură.

I-am spus că el nu va rămâne nici fără mamă și nici fără tată. Prima lui întrebare a fost ce o să le spună el colegilor la școală. Din nou societate, care pune niște etichete. I-am spus că nu trebuie să le dea vreo explicație copiilor de la școală.

Citeste si Emilia Ghinescu, mândră de fiica sa! Ce note a luat la BAC Erika. Tânăra va da admiterea la Facultatea de Medicină

Când el m-a întrebat: „Mama, nici măcar de dragul meu nu crezi că ai putea să te împaci cu tata?”, am avut așa un moment de liniște, de blocaj. Nu am știut ce să-i răspund, mi-au dat instantaneu lacrimile. Îmi aduc aminte că i-am spus că eu îi iubesc extraordinar de mult pe amândoi și pentru mine contează fericirea lor. Eu țin la ei foarte mult și sunt convinsă că atunci l-a durut. El avea 12 ani și era destul de mare, înțelegea niște lucruri”, a povestit Emilia Ghinescu în cadrul emisiunii „În Oglindă”, difuzată pe Kanal D2.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 24 august 2024, produsele pe care românii se bat să le cumpere. Se vor vinde ca pâinea caldă, prețurile sunt excelente
Capital.ro
PSD a luat decizia. Ce se va întâmpla cu Gabriela Firea
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie pentru Nadia Comăneci
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Anunț pentru șoferii cu permis categoria B
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Alungați rapid păianjenii din casă. Acest miros nu le place
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
BREAKING | Alberto Năzare, un fotbalist de 26 de ani, a murit după ce s-a înfipt cu motocicleta într-un stâlp 😢
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Șoferii care dețin permis categoria B pot conduce motociclete, de azi! Care sunt condițiile de care trebuie să țină cont conducătorii auto
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Transport aerian neobișnuit: un submarin Ghost Shark transportat de un avion Boeing C-17
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...