Bucureştiul a fost, duminică dimineaţă, timp de aproximativ o oră, sub avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii. În aceste zone au fost averse şi descărcări electrice, iar vântul a depăşit la rafală 75-80 de kilometri pe oră. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.
Pasajul Unirea din Capitală a fost inundat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, din cauza canalizării care nu a făcut faţă, potrivit Agerpres.
„Cantităţile de apă au fost foarte mari şi nu a mai făcut faţă canalizarea. Din această cauză a fost deviat traficul din Pasajul Unirea. Este o problemă cu canalizarea întrucât nu ia un volum foarte mare de apă. Asta s-a întâmplat începând cu ora 2.00 azi-noapte. În rest nu au fost probleme„, au declarat reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere.
De asemenea, ISU a avut opt intervenţii în noaptea de sâmbătă spre duminică. „În intervalul supus atenţionării meteorologice am avut 5 intervenţii pentru extragerea apei din locuinţe şi trei intervenţii pentru degajarea copacilor căzuţi pe părţile carosabile sau pe autoturisme„, a declarat sublocotenentul Adrian Marin, ofiţer relaţii publice în cadrul instituţiei.
Din cauza cantităţii mari de apă care s-a adunat în pasajul Unirii din centrul Capitalei, mai multe maşini au derapat şi s-au ciocnit în lanţ. Nicio persoană nu a fost rănită.
CITEŞTE ŞI: Trenurile care vin şi pleacă din gara Bucureşti Nord au întârzieri de zeci de minut
Circulaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat şi pe mai multe drumuri naţionale, duminică dimineaţă, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind redusă pe artere rutiere din Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman, potrivit Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 20 şi 35, a plouat torenţial.
De asemenea, în mai muilte judeţe sunt rafale de vânt, care afectează buna desfăşurare a traficului rutier. „Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe„, a precizat Centrul Infotrafic.
Vezi şi: MOMENTUL INCREDIBIL în care o femeie este lovită de fulger