Rusia a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezerviști. Vladimir Putin: ”Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse”

Ministrul rus al Apărării a anunțat vineri că mobilizarea parțială decretată pe data de 21 septembrie s-a încheiat. Serghei Șoigu a transmis că Rusia a atins ținta mobilizării celor 300.000 de rezerviști.
Alina Costache
28 oct. 2022, 20:53
Rusia a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezerviști. Vladimir Putin: ”Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse”

Ministrul rus al apărării i-a transmis vineri, lui Vladimir Putin că mobilizarea parțială s-a încheiat și că Rusia și-a atins obiectivul recrutării celor 300.000 de rezerviști.

Citește și Mobilizarea parţială dictată de Putin nu va schimba soarta războiului în viitorul apropiat, conform Institutului de Studiu al Războiului

Astfel, Șoigu a raportat că aproximativ 82.000 de rezervișt se află deja în Ucraina, unde participă activ la ”operațiunea militară specială”, iar jumătate dintre aceștia au fost repartizați deja în unitățile combatante, în timp ce alți 218.000 de recruți se află în continuare în tabere de pregătire militară.

Vladimir Putin a reacționat imediat la auzul acestor vești și a ținut să le mulțumescă soldaților ruși mobilizați pentru așa-zisul lor patriotism, dar și pentru faptul că își „apără” țara, casele și familiile.

„Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au alăturat armatei ruse..Mulţumesc pentru această loialitate faţă de datorie, pentru acest patriotism”, a spus Vladimir Putin.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a decretat pe data de 21 septembrie, o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști ruși, asta după ce s-a lovit de o contraofensivă puternică în Ucraina.

Anunțul moblizării i-a speriat pe patrioții lui Putin care au fugit mâncând pământul de război și de liderul lor. Zeci de mii de bărbați au plecat în țări precum Finlanda, Georgia, Armenia și Kazahstan.

Cei care au ales să rămână în Rusia și să protesteze împotriva mobilizării lui Putin au fost arestați.

De-a lungul desfășurării acestei mobilizări parțiale, au apărut informații precum că foarte mulți bărbați au fost recrutați în ciuda scutirilor medicale sau a lipsei de experiență militară.

Mai mult, rușii chemați să participe la ”operațiunea militară specială” au fost trimiși în Ucraina cu armamente ruginite care nu pot fi folosite iar mulți dintre ei ar fi fost nevoiți să își cumpere singuri veste antiglonț.

Într-o înregistrare video, soldații rușii s-au declarat uluiți de o vestă antiglonț folosită de trupele ucrainene, despre care au spus că le-a provocat un sentiment „neplăcut și dezamăgitor”.

„E un sentiment cam neplăcut… placa asta este impenetrabilă. Placa oponentului nostru nu e penetrabilă, dintr-un anumit motiv, nu înțeleg….Sunt șocat, nici măcar o îndoitură, absolut nimic”, a spus unul dintre militarii ruși.

Citește și Mobilizarea i-a făcut pe funcţionarii publici să fugă din Moscova, lăsând un deficit de forţă de muncă în administraţie

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Poporul creștin de origine turcă de lângă România. Foarte puțini știu de existența acestor oameni
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Tortul perfect pe caniculă. Are fructe delicioase și se prepară repede
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Joe Biden afirmă că este cel mai calificat pentru a fi președinte și respinge ideea retragerii din cursă
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!