Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală. „Satan” poate lovi la peste 5000 km distanţă VIDEO

Rusia atacă cu rachete Ucraina de mai bine de 13 luni. În acelaşi timp, retorica militară a Moscovei faţă de Occident a escaladat, ameninţând chiar cu perspectiva sumbră a unui războiu nuclear.
Filip Stan
12 apr. 2023, 06:39
Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală.

Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în sudul ţării, a anunţat miercuri dimineaţa Ministerul Apărării de la Moscova, oferind un nou avertisment inamicilor săi, informează dpa.

Ucraina pregăteşte contraofensiva. Şeful Wagner anunţă că Zelenski a convocat 200.000 de soldaţi
Racheta cu rază lungă de acţiune a fost lansată din zona de testare Kapustin Yar din regiunea Astrahan, pe malul Mării Caspice. Focoasa testată a avut un impact ulterior, conform planificării, într-o zonă din ţara aliată Kazahstan, a spus ministerul, adăugând că scopul a fost testarea „capacităţii de luptă” a rachetei.

 

Rusia atacă cu rachete Ucraina de mai bine de 13 luni. În acelaşi timp, retorica militară a Moscovei faţă de Occident a escaladat, ameninţând chiar cu perspectiva sumbră a unui războiu nuclear.

Recent, Kremlinul a făcut valuri prin anunţul că va staţiona arme nucleare tactice în Belarus. Aceste arme au o rază de acţiune mai mică decât rachetele balistice intercontinentale, care pot străbate o distanţă ce depăşeşte 5.000 de kilometri.

Ce este racheta balistică intercontinentală SARMAT

Acel test a fost făcut, de asemenea, cu racheta SARMAT, care a fost dezvăluită pentru prima dată în 2016 şi despre care presa de stat rusă a spus că are o rază de acţiune mult mai mare, de peste 11.000 de kilometri.
Racheta poate transporta un focos de 100 de tone şi a fost proiectată să fie succesoarea rachetei balistice intercontinentale R-36M Voevoda.

Putin a avertizat anul trecut că racheta „va da de gândit celor care încearcă să ameninţe Rusia”. La vremea respectivă, experţii occidentali au descris testul din 2022 ca fiind o „sabie nucleară” şi a fost perceput ca o încercare de a distrage atenţia de la eşecurile militare ale Rusiei din acea perioadă, cum ar fi scufundarea navei sale amiral din Marea Neagră, Moskva.

Directorul CIA afirmă că Putin „nu este serios în privinţa negocierilor” în războiul din Ucraina

CIA apreciază că preşedintele rus Vladimir Putin „nu este serios cu privire la negocieri în acest stadiu” al războiului din Ucraina şi că „progresul ucrainean pe câmpul de luptă este cel mai probabil să modeleze perspectivele diplomaţiei” pentru a pune capăt conflictului în curs, a declarat marţi directorul CIA, Bill Burns, relatează CNN.

Vorbind în public pentru prima dată de la apariţia online a unor documente militare americane secrete, Burns a subliniat importanţa ofensivei planificate de Ucraina, afirmând că „o miză importantă este în joc în următoarele luni”.

„În loc să dea înapoi, el s-a dublat”, a spus Burns despre Putin, adăugând că preşedintele rus crede că poate şlefui Ucraina şi Occidentul.

Contraofensiva Ucrainei. Dronele lui Zelenski au lovit obiective pe teritoriul Rusiei

Directorul CIA a menţionat în mod special faptul că Ucraina continuă să apere regiunea Donbas, despre care unul dintre documentele de informaţii scurse spune că se îndreaptă probabil spre un impas.

„Campania de uzură a Rusiei în regiunea Donbas se îndreaptă probabil spre un impas, zădărnicind obiectivul Moscovei de a cuceri întreaga regiune în 2023”, se arată într-unul dintre documentele clasificate.
„Ţările adevărate ripostează”, a declarat marţi Burns, adăugând că Ucraina şi preşedintele său au făcut exact acest lucru.

„Putin s-a înşelat profund” în presupunerile sale despre Ucraina înainte de război, a adăugat Burns.

Burns a subliniat importanţa continuării sprijinului SUA pentru Ucraina, inclusiv prin schimbul de informaţii, într-un moment în care documentele clasificate care au fost scurse ridică semne de întrebare cu privire la viziunea administraţiei asupra conflictului.

Burns a spus că CIA nu vede nicio „schimbare semnificativă în desfăşurarea de arme nucleare de către conducerea Rusiei”.

El a mai afirmat că scurgerea de documente militare clasificate reprezintă o problemă urgentă pentru SUA, care este „la fel de intensă ca orice altceva” în momentul de faţă.

Burns – subliniind importanţa echilibrului între problemele pe termen scurt şi cele pe termen lung – a indicat în mod specific scurgerea de informaţii ca fiind o problemă imediată cu care se confruntă agenţiile de informaţii americane.

Directorul CIA a precizat că Departamentul de Justiţie investighează în prezent scurgerea de informaţii şi a refuzat să ofere mai multe detalii cu privire la modul în care înţelege această problemă.

Burns a făcut aceste declaraţii marţi, la Universitatea Rice, unde discută despre invazia Rusiei în Ucraina, poziţia agresivă a Chinei, îmbogăţirea nucleară a Iranului şi alte probleme urgente de politică externă la Institutul Baker pentru politici publice al şcolii, potrivit site-ului şcolii.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Furtuna Devastatoare în Giurgiu: Acoperişuri Luate de Vânt, Maşini Avariate şi Copaci Căzuţi
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!