Rusia, ameninţare fără precedent la adresa Ucrainei: „Vom trimite TRUPE, ca în Georgia în 2008”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a evocat intervenţia rusă din Georgia şi a acuzat Statele Unite că dirijează acţiunile autorităţilor ucrainene, într-un interviu pentru postul de televiziuni Russia Today (RT).
Filip Stan
23 apr. 2014, 10:12
Rusia, ameninţare fără precedent la adresa Ucrainei:

Rusia va reacţiona la fel ca în 2008 în Georgia dacă interesele cetăţenilor ruşi sunt ameninţate, a afirmat şeful diplomaţiei ruse în interviul ce va fi difuzat miercuri seara, transmit Reuters şi AFP.

‘Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruşilor sunt atacate direct, cum s-a întâmplat de exemplu în Osetia de Sud, eu nu văd altă cale decât de a răspunde în conformitate cu dreptul internaţional’, a explicat Lavrov, conform site-ului RT. Moscova a trimis trupe în august 2008 pe teritoriul separatist din Georgia la care a făcut referire Lavrov.

Lavrov: Autorităţile de la Kiev încalcă flagrant Acordul de la Geneva

De asemenea, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite ale Americii că dirijează acţiunile autorităţilor ucrainene şi ‘întregul spectacol’ în Ucraina , inclusiv reluarea operaţiunii antiteroriste din sud-estul ţării, zdruncinat de tensiuni separatiste, după cum relatează agenţiile de presă EFE şi ITAR-TASS.

‘Ei (ucrainenii) anunţaseră suspendarea a ceea ce ei numesc operaţiune antiteroristă, dar acum când vicepreşedintele Joe Biden a vizitat Kievul, au anunţat reluarea fazei active a operaţiunii, care a fost declanşată imediat după vizita lui John Brennan (directorul CIA) la Kiev’, a declarat Lavrov, în interviul acordat canalului rus de televiziune RT.

‘Nu am niciun motiv să nu cred că SUA dirijează acest spectacol în modul cel mai direct’, a afirmat Lavrov.

Spre deosebire de Europa, care încearcă să acţioneze mult mai voalat, Statele Unite ale Americii acţionează mult mai deschis, a mai spus ministrul rus, sugerând că există o ‘mulţime de materiale’ despre rolul CIA în analiza situaţiei, precum şi informări despre rolul Ambasadei SUA din Kiev în evenimentele din Maidan (Piaţa Independenţei din centrul capitalei ucrainene).

HAOS ÎN UCRAINA: De-a lungul frontierei cu Rusia se sapă şanţuri, iar fiul lui Ianukovici a fost dat urmărire

Potrivit lui Lavrov, în timpul evenimentelor de la Kiev, diplomaţii americani intrau în contact direct cu activiştii, care erau înarmaţi şi plănuiau să ocupe clădiri oficiale.

‘De fiecare dată când primesc apeluri telefonice de la John Kerry (secretarul de stat american) cu cuvintele ,,voi trebuie să, voi trebuie să…,, devine clar cât de departe sunt SUA de Ucraina’, a mai spus ministrul rus de externe, în opinia căruia administraţia americană este preocupată mai mult de cei pe care îi sprijină la Kiev, dar care în realitate nu oferă drepturi întregului popor ucrainean.

Joe Biden: Rusia riscă să fie supusă la o şi mai mare izolare

Ministrul rus a mai declarat că ‘autorităţile ucrainene nu au pus nimic în aplicare din ceea ce s-a convenit la Geneva’. ‘Da, au elaborat un proiect de lege cu privire la amnistiere, dar acest document nu se aplică şi deţinuţilor politici’ – a explicat el.

La Geneva am convenit că orice act de violenţă trebuie să înceteze, dar în ziua următoare dl.Turcinov (Oleksandr, preşedintele interimar ucrainean) a dat ordin armatei să se tragă în oameni neînarmaţi, care participă la manifestaţii paşnice, a spus Serghei Lavrov, citat de ITAR-TASS.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Marele pericol care îl paște pe Prințul Harry. Salvarea ar veni de la Regele Charles
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Un membru al staffului Real Madrid colaborează cu NASA pentru programul Artemis
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?