Rusia anunţă „atacuri aeriene masive” pe toate fronturile şi acuză Ucraina de atrocităţi

Ucraina a anunţat luni că a recucerit aproximativ 6.000 de kilometri pătraţi de teritoriu pe mai multe fronturi, graţie unei contraofensive lansate la începutul lunii septembrie.
Filip Stan
13 sept. 2022, 14:37
Rusia anunţă

Rusia anunţă marţi că efectuează ”atacuri aeriene masive” pe toate fronturile şi acuză Ucraina de atrocităţi în regiunea Harkov, pe care a recucerit-o, relatează AFP.

”Forţele aeriene, balistice şi artileria ruse efectuează atacuri aeriene masive împotriva unităţilor forţelor armate ucrainene în toate zonele operaţionale”, anunţă în raportul zilnic Ministerul rus al Apărării.

Ucraina respinge tratativele de pace: „Negocierile cu Rusia au loc doar pe câmpul de luptă”

Kremlinul acuză forţele ucrainene de torturarea unor civili în zone ucrainene pe care le-a recucerit. ”Potrivit informţaiilor noastre, au loc numeroase acţiuni punitive împotriva unor locuitori din regiunea Harkov. Oameni sunt torturaţi, maltrataţi”, acuză un purtător de cuvâînt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Este revoltător”, denunţă el.

Trei morţi în urma bombardamentelor ruseşti din regiunea Harkov
Bombardamentele ruseşti continuă în regiunea Harkov în ciuda contraofensivei ucrainene, potrivit Sky News. Retragerea rapidă din Harkov nu a oprit Rusia din a bombarda poziţiile ucrainene.

Marţi, ruşii au bombardat oraşul Lozova din regiunea Harkov, omorând trei persoane şi rănind nouă, a declarat guvernatorul regional Oleh Syniehubov. În regiunea Dnipropetrovsk, zonele din jurul oraşului Nikopol au fost bombardate de şase ori în timpul nopţii, potrivit guvernatorului regional Valentyn Reznichenko. Nu există informaţii despre eventualele victime.

Nikopol se află pe malul râul Dnipro, în apropiere de centrala nucleară Zaporojia, care a fost închisă pentru a evita riscul unui accident nuclear.

Kremlinul a afirmat marţi că nu există nicio discuţie despre mobilizare la nivel naţional în Rusia pentru a susţine campania militară din Ucraina, la câteva zile după ce o contraofensivă surpriză a forţelor ucrainene a alungat ruşii din aproape întreaga regiune Harkov (nord-estul Ucrainei), transmite Reuters.

”Pentru moment nu, nu există o discuţie despre asta”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări adresate de un parlamentar rus cu privire la mobilizare.

În legătură cu criticile la adresa conducerii ţării, exprimate de comentatori naţionalişti care au cerut mobilizarea, Peskov a spus că acesta este un exemplu de ”pluralism” şi că ruşii în ansamblul lor continuă să îl sprijine pe preşedintele Vladimir Putin.

”Ruşii îl sprijină pe preşedinte şi acest lucru este confirmat de dispoziţia oamenilor. Oamenii sunt strâns uniţi în jurul deciziilor şefului statului. Referitor la celelalte puncte de vedere, la puncte de vedere critice, atât timp cât ele rămân în interiorul legii, acesta este pluralismul, dar linia este foarte, foarte subţire, oricine trebuie să aibă foarte mare grijă aici”, a afirmat el.

Zelenski cere ca Rusia să fie declarată stat-sponsor al terorismului şi ca UE să decidă un nou pachet de sancţiuni

Pe de altă parte, armata rusă a afirmat marţi că a efectuat ”lovituri masive” contra forţelor ucrainene pe toate fronturile, Kremlinul acuzând Ucraina că torturează şi maltratează civili în zonele recucerite în ultimele zile.

”Forţele aeriene, balistice şi ale artileriei ruse efectuează lovituri masive contra unităţilor forţelor armate ucrainene în toate zonele operaţionale”, a indicat Ministerul Apărării rus în raportul său zilnic.

Ministerul a evocat în special bombardamente în apropiere de oraşele Sloviansk, Konstantinivka şi Bahmut, din estul Ucrainei, în regiunile sudice Nikolaev şi Zaporojie, precum şi la Harkov.

Ucraina a anunţat luni că a recucerit aproximativ 6.000 de kilometri pătraţi de teritoriu pe mai multe fronturi, graţie unei contraofensive lansate la începutul lunii septembrie.

Blinken consideră că este ”prea devreme” să se anticipeze rezultatul contra-ofensivei ucrainene împotriva armatei ruse

Secretarul de Stat american Antony Blinken consideră că este ”prea devreme” pentru a se anticipa rezultatul contra-ofensivei armatei ucrainene în nord-estul Ucrainei împotriva armatei ruse, relatează AFP.

”Este prea devreme să spunem exact unde ne vor conduce toate astea”, a declarat şeful diplomaţiei americani luni, într-o conferinţă de presă la Ciudad de Mexico.

”Suntem în primele zile (ale contra-ofensivei), deci cred că nu ar fi bine să prezicem unde ne vor conduce toate astea”, a insistat el.  ”Ruşii menţin forţe foarte semnificative în Ucraina, dar şi echipament şi muniţie”, a subliniat secretarul de Stat american, care se află într-o vizită fulger în capitala Mexicului, în cadrul unui ”dialog economic americano-mexican” la nivel înalt.

”Însă este clar că avem progrese semnificative ale ucrainenilor mai ales în nord-est”, a subliniat emisarul lui Joe Biden, care a efectuat săptămâna trecută o vizită la Kiev.

”Acesta este rezultatul susţinerii pe care noi am furnizat-o, dar mai întâi şi în primul rând este rezultatul extraordinarului curaj şi rezistenţei forţelor armate ucrainene şi poporului ucrainean”, a declarat el.

”Ucrainenii se bat pentru patria lor şi pentru viitorul lor şi nu ruşii”, a subliniat Antony Blinken. ”Noi vom continua să facem ceea ce este necesar” în susţinerea Ucrainei, a anunţat secretarul de Stat american.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Serialul de pe Netflix adorat de întreaga planetă revine cu un nou sezon. Data de la care abonații vor putea vedea producția care i-a fascinat
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Mărturii înfiorătoare despre Alfred Bulai: Am vomat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?